KKT tiedottaa

Päivitetty 24.8.2020 klo 19:30

Tiedote 24.8.2020

Kotkan Kaupunginteatterin teatteriravintola on nyt Café Paukku

Teatteriravintolamme nimettiin Café Paukuksi Reijo Paukun mukaan perjantaina 21.8.2020. Samalla Café Paukussa avautui myös Reijo Paukun taidenäyttely, jossa on esillä Reijon ennennäkemättömiä maalauksia sekä yksityisessä omistuksessa olevia teoksia. Osa tauluista on myynnissä. Teoksiin saa tulla tutustumaan näytöksien yhteydessä ja niiden aikana, kun Café Paukku on avoinna.

Lämminhenkisiä avajaisia juhlittiin noin 50 hengen voimin, mukana itse Reijo ”Rolle” Paukku ja Reijon läheisiä ystäviä ja työtovereita vuosien varrelta. Avajaispuheet pitivät teatterinjohtaja Miko Jaakkola ja teatteriravintolan edustaja Helena Kalema. Tilaisuuden juonsi ohjaaja-tuottaja Pia Lunkka. Teatteriryhmä Kimara vastasi tilaisuuden ohjelmanumeroista.

Reijoon ja teatterikahvilan nimen tarinaan voit tutustua täällä
https://www.kotkanteatteri.fi/reijopaukku/


KORONAVIRUS:

Tiedote 10.8.2020

Kotkan Kaupunginteatteri jatkaa toimintaansa rajoituksin  

Lippumyymälämme avautuu tiistaina 11.8. klo 11 ja on elokuussa avoinna ti–pe 9–15 ja syyskuusta alkaen ti–pe klo 11–17. Ensimmäiset näytökset ovat lauantaina 22.8.2020. Ohjelmistossamme on syksyllä 2020 kuusi ensi-iltaa ja kolme jatkavaa näytelmää.

Paikkoja näytöksiin myydään rajoitetusti 

Suurella näyttämöllä katsomopaikoista on käytössä 120, Naapurissa 60 ja Ravintola Kairossa 50. Teatterin asiakastiloista on noin kolmannes käytössä. Tällä päätöksellä varmistamme, että asiakastiloissamme on tarpeeksi väljää ja turvallista.

Kiinnitämme erityishuomiota turvallisuuteen 

Lisäämme teatterin asiakastiloihin henkilökuntaa huolehtimaan asiakkaiden turvallisuudesta ja
tilojemme siisteydestä. Asiakkaitamme ohjeistamme mm. saapumaan terveenä ja ajoissa, muistamaan turvavälit ja käsihygienian, sekä käyttämään lähimaksua. Saapumisohjeet löytyvät nettisivuiltamme. Apua saa myös puhelimitse Lippumyymälästä.

Mikäli asiakas tuntee itsensä vähänkin kipeäksi, kehotamme vaihtamaan lipun näytelmän toiseen esitykseen Lippumyymälässä. Sen voi tehdä maksutta koska tahansa,
puh. 05 234 4199/teatteriliput@kotka.fi

Lisätiedot, lausunnot ja kannanotot 

Teatterinjohtaja
Miko Jaakkola
Miko.jaakkola@kotka.fi
puh. 040 709 3469

Saapumisohje:
https://www.kotkanteatteri.fi/ohjelmisto/korona/

Ohjelmisto:
https://www.kotkanteatteri.fi/ohjelmisto/


KORONAVIRUS:

Tiedote 11.6.2020

Pidämme huolta sinusta!

Arvokas teatterin ystävä, olemme valmistelleet Teille upean kuuden ensi-illan ohjelmiston syksylle 2020. Voitte nauttia siitä turvallisesti, sillä koulutettu henkilökuntamme on sitoutunut pitämään Teistä hyvää huolta.

Tilojemme siivousta tehostetaan ja vain kolmasosa katsomoistamme on käytössä. Asiakkaiden kulku tiloissamme on pohdittu tarkasti etukäteen. Sujuvan ja turvallisen teatterivierailun varmistaa tarkasti perehdytetty lisähenkilökunta asiakastiloissa, joka ohjaa ja opastaa Teitä.

Suomen teatterit ovat yhdessä sitoutuneet noudattamaan kansallista ohjeistusta.

Kotkan Kaupunginteatterin toivottaa Teille ihanaa kesää!

#kotkankaupunginteatteri
#pidämmehuoltasinusta

Lisätietoja asiakkaille:

3.8. alkaen
Kaisa Rannanjärvi
markkinointipäällikkö
puh. 040 525 4669
kaisa.rannanjarvi@kotka.fi

11.8. alkaen
Lippumyymälä
puh. 05 234 4199
teatteriliput@kotka.fi


KORONAVIRUS:

Tiedote 6.4.2020

 

Kotkan Kaupunginteatteri Oy:n yt-neuvottelut ovat päättyneet. Koronaviruspandemian johdosta teatterin esitystoiminta keskeytettiin Kotkan kaupungin viranomaismääräyksellä 31.5.2020 saakka. Esityskiellosta aiheutuvan huonon taloudellisen tilanteen vuoksi teatteri joutui tasapainottamaan talouttaan. Neuvottelujen tuloksena teatteri lomauttaa kolmeksi viikoksi 17 henkilöä. Muun henkilökunnan (28 henkilöä) kanssa työnantaja on tehnyt henkilökohtaiset sopimukset lomarahojen vaihtamisesta vapaiksi.  

Lomautukset ja lomarahojen vaihtamisesta syntyvät vapaat toteutetaan pääsääntöisesti toukokuussa. Syksyllä teatteri jatkaa toimintaansa normaalisti, riippuen tietenkin syksyn koronatilanteesta. Uusi syksyn ohjelmisto on julkaistu suunnitelmien mukaisesti 1.4.2020.  

Koronapandemian aiheuttama esityskielto on iskenyt lujaa esittävien taiteiden parissa työskenteleviin ihmisiin ja heidän henkilökohtaisiin talouksiinsa, niin myös Kotkan Kaupunginteatterissa. Teatteri toivookin, että Kotkan kaupunki ja valtio huomioisivat tilanteemme ja voisivat mahdollisuuksiensa rajoissa tarjota apuaan hankalan tilanteemme keskelle. Lipunmyyntimme syksyn osalta on myös avautunut. Ostamalla lippuja syksyn esityksiimme kaikki voivat osaltaan auttaa teatteria ja sen henkilökuntaa näiden vaikeiden aikojen läpi. 

Miko Jaakkola
Teatterinjohtaja

 


Tiedote 3.4.2020 klo 16.00 

Kotkan Kaupunginteatterin ohjelmisto syksyllä 2020

Syksyn ohjelmistoaikataulu on julkaistu suunnitelman mukaisesti 1.4.2020

”Kotkan Kaupunginteatterin esitykset peruttiin kevätkaudelta 2020 Kotkan Kaupungin viranomaismääräyksellä. Esityskielto aiheutti isoja muutoksia syksyn 2020 ohjelmistoomme. Siirsimme ensi-iltoja keväältä syksyyn, teimme roolimuutoksia syksyllä jatkaviin esityksiimme ja siirsimme syksyn uusien esityksiemme ensi-iltoja. Syksylle suunniteltu komediamusikaali Addams Family siirtyi vuodella syksyyn 2021. 

Muutoksista huolimatta saimme rakennettua syksyksi kutkuttavan ja hienon esityskokonaisuuden, jota lähdemme ilolla esittämään, kun koronapandemian liikkumisrajoitukset jonain päivänä poistuvat ja saamme taas kokoontua yhteen teatteritaiteen äärelle. 

Haluamme kiittää yleisöämme, kaikkia niitä jotka ovat olleet pitkämielisiä peruutuneiden esitystemme suhteen ja niitä lukemattomia ihmisiä, jotka ovat vaihtaneet esityksistä maksamiaan rahoja lahjakortteihin. Erityisesti haluamme kiittää loistavaa henkilökuntaamme, ihmisiä, jotka ovat jaksaneet suhtautua myönteisesti isoihin muutoksiin näinä vaikeina aikoina.” 

Miko Jaakkola, teatterinjohtaja

Ensi-iltamme syksyllä 2020

Armi – Kaiken sulle antaa tahtoisin, ensi-ilta ja kantaesitys Ravintola Kairossa 3.9.2020. Katriina Honkasen käsikirjoittama ja ohjaama musiikkinäytelmä pohtii lempeästi 18-vuotiaana Suomen kauneimmaksi kruunatun Armi Aavikon tarinaa. Esityksessä kuullaan myös vuoden naisena, näyttelijänä, lauluntekijänä ja muusikkona tunnetun Honkasen omia kappaleita. Pääroolissa nähdään Marika Huomolin ja kapellimestarina toimii Ari Ismälä. Esityksessä on livebändi.

Lasse-Maijan etsivätoimisto, ensi-ilta ja kantaesitys 1.9.2020 Naapurissa. Martin Widemarkin supersuosituista lastenkirjoista tunnetut hahmot ratkovat rikoksia Miia Maarasen ohjauksessa Naapurin lavalla. Näytelmä toteutetaan yhteistyönä Kotkan Nuorisoteatterin kanssa. Näytelmässä on mukana myös ammattinäyttelijä, Kaakkois-Suomen taidepalkinnolla palkittu (2019) Anne Niilola. Näytelmän dramatisointi on Pia Lunkan käsialaa. 

Masennuskomedia, ensi-ilta 7.11.2020. Ohjaus, Mari Rantasila. Suuren metalliyhtiön johtaja Eeva Ahonen (Anne Niilola) on työlleen omistautunut viisikymppinen nainen, joka saa työpaikallaan totaalisen hermoromahduksen – ja potkut, joiden jälkeen kukaan ei halua palkata häntä. Inhimillinen komedia kuvaa kilpailuyhteiskunnan muottiin itsensä pakottavan ihmisen rimpuilua, kontrollintarvetta ja itsepetosta hillittömän hauskasti, oivaltavasti ja suurella sydämellä. 

Masennuskomedian ovat käsikirjoittaneet Kirsikka Saari (Oscar-ehdokas 2014) ja Jenni Toivoniemi Rantasilan alkuperäisidean pohjalta. Kirjoittajaparin uusin yhteistyö Paras vuosi ikinä pyörii huhtikuusta 2020 alkaen tv:ssä.

Buster Keaton – Elämä ja teot, ensi-ilta Naapurissa 8.10.2020. Kari Hotakaisen teoksen näyttämösovitus nähdään Kotkassa Miko Jaakkolan ohjaamana. Tämä erikoinen, lumoava ja runollinen tutkielma Buster Keatonista on monien mielestä parasta Hotakaista. Hotakaisen aforistiset mietteet saavat rinnalleen musiikkisäestyksen sekä slapstick-huumorin, jotka omalla huomaamattomalla tavallaan kommentoivat ja täydentävät Busterin omalakista maailmaa. Rooleissa nähdään Antti Leskinen, Mikkomarkus Ahtiainen ja Mirka Mylläri. 

Korkkarit Goes Euroviisut Song Contest -revyy, kantaesitys ja ensi-ilta Ravintola Kairossa 14.11.2020. Euroviisut järjestään tänä vuonna Kotkassa ja nyt Suomi saa kotikisoissaan takuulla 12 pistettä kaikilta! Euroviisufaneja ja musiikin ystäviä hellitään Kairossa pikkujoulukaudella euroviisutunnelmissa. Ohjaus Pia Lunkka, kapellimestari Ari Ismälä.

Karpolla on asiaa – Tositarinoita havumetsien maasta 
KARPOLLA ON ASIAA -esitys koostuu samannimisen tv-sarjan eri jaksoissa kerrotuista todellisista tarinoista. Karpon ohjelmissa pääosaan nousee yksityinen suomalainen ihminen, hänen tarinansa, hänen kokemuksensa ja kohtalonsa. Elämän eteen tuomia ristiriitoja ei pelätä tai väistetä, ne nostetaan käsittelyyn. Puhutaan asiaa – ja täydellä sydämellä.

Hannu Karpo (s.1942) on suomalaisen tv-journalismin tunnetuimpia tekijöitä. Hänen uniikki ja mittava elämäntyönsä on avannut suomalaisten tv-katsojien eteen laajan kirjon ihmeellisiä ihmiskohtaloita. Yhteys joka Karpon ohjelmien kautta aukeaa suomalaisiin elämäntapoihin ja -tuntoihin on rehti, suora ja tunteikas.

KARPOLLA ON ASIAA on näyttelijätaiteen professori Kristian Smedsin ensimmäinen taiteellinen ohjaustyö Teatterikorkeakoulussa. Esityksessä näyttämölle nousevat kahdeksan Teatterikorkeakoulun maisterivaiheen näyttelijäopiskelijaa kantaen mukanaan Hannu Karpon dokumenttimaailman rehellistä eetosta, sen värikkäitä ihmisiä ja heidän omalaatuista energiaansa. Ohjaus, Kristian Smeds

Lisätiedot:

Miko Jaakkola
Teatterinjohtaja
Puh. 040 709 3469
miko.jaakkola@kotka.fi

Ohjaajien ja näyttelijöiden haastattelupyynnöt:
Kaisa Rannanjärvi
Markkinointipäällikkö
Puh. 040 525 4669 ​
kaisa.rannanjarvi@kotka.fi

Kristian Smedsin haastattelupyynnöt:
Johanna Autio
johanna.autio@uniarts.fi
puh. 040 079 2009


Tiedote lauantaina 28.3.2020

Päivitämme nettisivustoamme. Syksyn ohjelmisto julkaistaan 1.4.2020.


Hyvä asiakkaamme ja teatterin ystävä.

Haluamme tänään kiittää sydämestämme teitä, upeat asiakkaamme, jotka olette tukeneet meitä haastavassa tilanteessa kannustavin viestein ja vaihtaneet lippujanne tuleviin esityksiin ja lahjakortteihin.

KIITOS!

Me kuulumme teille nyt ja tulevaisuudessa –tavataan teatterissa syksyllä 2020!

Terveyttä kaikille toivoen,
Kotkan Kaupunginteatterin henkilökunta


KORONAVIRUS:

Tiedote keskiviikkona 18.3.2020 klo 17

Kotkan Kaupunginteatterin esitystoiminta on keskeytetty 31.5.2020 saakka Kotkan kaupunginjohtajan määräyksellä. Tällä toimella pyritään ehkäisemään koronaviruksen leviäminen. Esitystoiminnan keskeytyminen vaikuttaa välittömästi teatterin talouteen. Teatteri aloittaa koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut talouden tasapainottamiseksi ja tulevan toiminnan turvaamiseksi. Lisäksi syksylle 2020 suunnitellun komediamusikaalin ”The Addams Family” ensi-iltaa siirretään vuodella syksyyn 2021. Syksyn 2020 uusi ohjelmisto julkaistaan 1.4.2020.  

” Kotkan kaupunki teki tilanteessa vastuullisen päätöksen, jossa mentiin ihmiset edellä.  Tässä vaikeassa tilanteessa pyrimme löytämään mahdollisimman inhimillisiä ratkaisuja henkilökunnan osalta. Tilanne koskettaa laajasti koko esittävien taiteiden kenttää. Pyrimme osaltamme turvaamaan taiteilijoiden toimeentuloa ja pitämään kulttuurikenttämme elävänä. Haluamme tarjota katsojillemme laadukkaita ja nautinnollisia teatterielämyksiä kun esitystoiminta syksyllä jatkuu.” 

 Miko Jaakkola, teatterinjohtaja 

 

Kotkan Kaupunginteatteri Oy
Miko Jaakkola
Teatterinjohtaja
miko.jaakkola@kotka.fi
Puh. 040 709 3469


KORONAVIRUS:

Tiedote maanantaina 16.3.2020

Kotkan Kaupunginteatterin esitykset on peruttu kaupunginjohtajan määräyksellä 31.5.2020 asti. Tällä toimella pyritään ehkäisemään koronaviruksen leviämistä. Kotkan Kaupunginteatterissa ei ole todettu, eikä epäilty koronavirustartuntoja.

KKT valmistautuu nyt syksyyn 2020. Aikataulut kaikissa teattereissa ympäri maailman ovat menneet tämän vuoden osalta uusiksi – niin myös meillä. Voimme siis odottaa, että tulossa on kaikkien aikojen kulttuurisyksy! Siksi toivommekin, että ette kiirehdi lippujenne palauttamista, sillä voitte vaihtaa ne syksyn näytöksiin tai vaikkapa lahjakorttiin. Syksyn esityskalenteri julkaistaan keskiviikkona 1.4.2020.

Jos olet ostanut tai varannut lipun, lipunmyyntimme on teihin yhteydessä kiireellisyysjärjestyksessä. Lippumyymälä on avoinna tiistaista perjantaihin klo 11–17, puh. 05 234 4199 / teatteriliput@kotka.fi

KKT:n virallisesta tiedottamisesta vastaa teatterinjohtaja Miko Jaakkola, puh. 040 709 3469/miko.jaakkola@kotka.fi


KORONAVIRUS:

Tiedote perjantaina 13.3.2020

Hei asiakkaamme, olemme pian yhteydessä teihin!

Joudumme perumaan esityksemme koronaviruksen vuoksi 31.5.2020 saakka.

Lipunmyyntimme on lipun varanneisiin ja ostaneisiin yhteydessä kiireellisyysjärjestyksessä. Olemme eilen aloittaneet yhteydenotot soittamalla teille ja jatkamme yhteydenottoja teihin tänään.

Lipunmyyntimme on avoinna normaalisti, tiedotamme aukioloaikojen muutoksista heti, jos niitä tulee.

Lipunmyynti, puh. 05 234 4199 / teatteriliput@kotka.fi
Ti–pe 11–17


KORONAVIRUS:

Koronavirustiedote to 12.3.2020 klo 17:16

Kotkan kaupunginjohtajan ohjeistuksen mukaisesti Kotkan Kaupunginteatteri keskeyttää esitystoiminnan 31.5.2020 saakka, ellei Kotkan kaupunki myöhemmin toisin ohjeista.

Teatteri jatkaa harjoitustoimintaa normaalisti.

Teatterin lipunmyynnistä ollaan yhteydessä kaikkiin asiakkaisiin, joilla on lunastettuja tai varattuja lippuja.

Voit myös itse olla yhteydessä lipunmyyntiin, teatteriliput@kotka.fi tai puh. 05 234 4199.

Toivomme, että mahdollisimman moni vaihtaisi lipun teatterin lahjakorttiin tai syksyn esityksiin.

Lipun ostaneilla on myös mahdollisuus saada lippurahat takaisin. Lisäohjeita lipunmyynnistä.

Yleisestä tiedottamisesta vastaa teatterinjohtaja Miko Jaakkola, puh. 040 709 3469 / miko.jaakkola@kotka.fi

Kotkan Kaupunginteatteri Oy

 


 

TIEDOTE 28.2.2020

SEITSEMÄN TEATTERIN YHTEISTUOTANTO KULTAINEN VASIKKA OSUU MARIA JOTUNIN 140-VUOTISJUHLAAN

 

Ohjaaja Mikko Roihan usean teatterin kanssa toteuttaman yhteistyötrilogian toistaiseksi viimeinen näytelmä on Maria Jotunin vuonna 1918 kirjoittama Kultainen vasikka. Klassikoksi muodostuneen esityksen harjoitukset alkavat osuvasti keväällä, kun kirjailijan syntymästä tulee kuluneeksi 140 vuotta. Mukana yhteistuotannossa ovat Kouvolan Teatteri, Kotkan Kaupunginteatteri, Jyväskylän kaupunginteatteri, Teatteri Eurooppa Neljä, Turun Kaupunginteatteri, Kuopion Kaupunginteatteri sekä suomalais-berliiniläinen Vapaa Teatteri.

Teatterikentällä harvinaisen laajamittainen yhteistyöhanke alkoi vuonna 2017. Ensimmäinen produktio oli Orvokki Aution romaanitrilogiaan perustuva Pesärikko. Seuraavaksi teattereita kiersi sadan esityksen verran Jotunin Miehen kylkiluu, joka kutsuttiin myös Tampereen Teatterikesän vuoden 2019 ohjelmistoon. Nyt vuorossa oleva Kultainen vasikka on tanssiva klassikkokomedia rahasta ja rakkaudesta.

Esityksen ohjaavan Roihan mukaan esitys on kuvaus rahan välttämättömyydestä, sen humusta ja  häikäisystä – ihmisen koko olemuksesta maailmansodan keskellä. Tapahtumapaikkana on sykkivä kaupunki, jossa musta pörssi on villiä ja kaikki on kaupan. Luvassa on siis 100 esitystä hikeä, rakkautta ja juhlintaa. Nyt tanssitaan kengät rikki!

 

Ainutlaatuinen yhteistyökonsepti

Hankkeessa mukana olevat teatterit antavat Roihan ohjaamiin esityksiin yhden näyttelijänsä vuoden ajaksi. Esitys harjoitellaan Berliinissä, jossa nähdyn ensi-illan jälkeen se lähtee kiertämään yhteistyöteattereita. Kussakin kaupungissa on 6-20 esitystä ja yhteensä näytöksiä kertyy yli 100. “Konsepti on osoittautunut oikein antoisaksi. Harjoituskausi Berliinissä hitsaa työryhmän tiiviisti yhteen ja kiertävä esitys tarjoaa vaihtelua sekä mukana oleville näyttelijöille että eri kaupunkien teatteriyleisöille”, Roiha summaa.

Kultainen vasikka -esitystä harjoitellaan alkukesällä Berliinissä, jossa se saa myös ensi-iltansa Heimathafen Neukölln-teatterissa 26.6.2020. Tämän jälkeen produktio siirtyy Suomeen, jossa ensimmäinen ensi-ilta pidetään Kajaanin runoviikoilla 3.7.2020. Syksyn 2020 ensimmäinen ensi-ilta on Jyväskylän kaupunginteatterissa 11.9., seuraavat Kuopion Kaupunginteatterissa 17.9. ja Turun Kaupunginteatterissa 24.9. Kevään 2021 ensi-illat ovat Kotkan kaupunginteatterissa 28.1. ja Kouvolan teatterissa 10.2. Esitys myös vierailee Tampereen Teatterissa 14.1-6.2.2021 kuuden esityksen ajan.

Mukana Kultaisessa vasikassa ovat näyttelijät Ella Mustajärvi (Kotkan Kaupunginteatteri), Satu Taalikainen (Kouvolan Teatteri), Ritva Grönberg (Kuopion Kaupunginteatteri), Markus Ilkka Uolevi (Turun Kaupunginteatteri) ja Saara Jokiaho (Jyväskylän Kaupunginteatteri/Teatteri Eurooppa Neljä). Esityksen ohjaa, sovittaa ja lavastaa taiteilijaprofessori Mikko Roiha, jolle Kultainen vasikka on samalla hänen neljäs Jotuni-ohjauksensa. Pukusuunnittelusta vastaa Taina Sivonen, äänisuunnittelusta ja graafisesta suunnittelusta Moe Mustafa (Vapaa Teatteri).

 

Esitys avaa Jotunia uusille katsojaryhmille

Kirjailija Maria Jotunin syntymän 140-vuotisjuhlan kunniaksi Kultaisen vasikan saavutettavuutta lisätään tekstittämällä esitykset englanniksi ja suomeksi. Näin esitys muuttuu ymmärrettäväksi uusille katsojaryhmille. Suomalainen klassikkonäytelmä välittyy englanniksi yli kielirajojen, suomenkielinen tekstitys taas on tarkoitettu esimerkiksi kuulorajoitteisille. Kultaisen vasikan ensi-iltojen yhteydessä järjestetään myös keskustelutilaisuuksia ja Jotunin näytelmän teemoja valotetaan erilaisten seminaarien avulla.

 

Kultainen vasikka näytelmän ensi-ilta Kotkan Kaupunginteatterissa 28.1.2021.

 Tiedote: Koe-esiintymiset 15.12.2019

Sunnuntaina 15.12. koimme jänniä hetkiä, kun Lasse-Maijan etsivätoimistoon pyrki n. 30 lahjakasta ja hyvää tyyppiä! Ohjaaja Miia Maaranen totesi että oli niin paljon upeita nuoria, että olisi tehnyt mieli ottaa kaikki! Miia lähetti kovasti terveisiä kaikille pyrkineille, ja kehoitti ehdottomasti jatkamaan harrastusta, vaikka roolia ei tällä kertaa olisi tullutkaan.

Valitut henkilöt Lasse-Maijan tiimiin satunnaisessa järjestyksessä ovat: Eemeli Sipari, Jesse Snygg, Siiri Honkonen, Roope Autio, Tuomas Guseff, Eero Turppo, Maisa Rämänen, Venla Vitikainen, Joanna Hammarberg.

Kiitos kaikille kiinnostuneille!


TIEDOTE 2.12., julkaisuvapaa klo 13

 KOTKAN KAUPUNGINTEATTERIN NÄYTTELIJÄLLE, ANNE NIILOLALLE ON MYÖNNETTY KAAKKOIS-SUOMEN VUODEN 2019 TAIDEPALKINTO

Kaakkois-Suomen taidetoimikunta (taike) on kokouksessaan 27.8.2019 päättänyt myöntää Kotkan Kaupunginteatterin näyttelijälle Anne Niilolalle Kaakkois-Suomen vuoden 2019 alueen taidepalkinnon.

Palkinto myönnetään tunnustuksena kolmen viimeksi kuluneen vuoden aikana valmistuneesta, kyseisen taiteenalan piiriin kuuluvasta ansiokkaasta työstä tai suorituksesta ja pitkäaikaisesta, ansiokkaasta taiteellisesta urasta tai toiminnasta taiteen alan hyväksi. Vuoden 2019 taidepalkinnon suuruus on 5 000 euroa.

Toimikunta perusteli palkintoa mm. seuraavasti:

”Anne Niilola on taiteilijauransa aikana onnistunut vakuuttamaan yleisön monipuolisella ja vakuuttavalla ammattitaidollaan. Niilola on osoittanut hallitsevansa useita teatteritaiteen genrejä ja kykenevänsä rohkeasti hyppäämään erilaisiin rooleihin. Häntä on nähty uransa aikana paitsi teattereiden lavoilla myös televisioruudussa.

 Niilola on saanut huomiota myös alan ammattilaisten keskuudessa ja ollut ehdolla vuoden teatterinäyttelijäksi. Tällä tavoin hän on tuonut Kotkaa ja Kaakkois-Suomea näkyviin valtakunnallisella tasolla.  

 Kaakkois-Suomen taidetoimikunta haluaa kiinnittää palkinnollaan huomiota yksittäisen taiteilijan työhön ja sen merkitykseen kulttuurin kentällä. Niilola on hieno esimerkki taiteilijasta, joka nöyrällä ja intohimoisella asenteella kehittää itseään ja samalla tuo esiin taiteenalaansa sekä opettaa ja jakaa taitojaan muille teatterista ja näyttelemisestä kiinnostuneille. Hänen työnsä palaa teatterin ja elämän perimmäisiin rakennusaineisiin – tunteisiin ja elämän merkityksellisyyteen – ja välittää niitä katsojille.”

Miko Jaakkola, teatterinjohtaja, KKT:

”Kotkan Kaupunginteatteri iloitsee koko sydämellään taiteilijamme Anne Niilolan palkinnosta – tämä palkinto jaetaan ensimmäistä kertaa näyttelijälle ja Anne tinkimättömänä taiteilijana todella ansaitsee sen! Haluamme kiittää Taiteen edistämiskeskusta ja ennen kaikkea Anne Niilolaa siitä työstä, mitä hän on tehnyt niin teatterimme kuin koko teatterialan hyväksi. Tämä palkinto on hieno juttu meille kaikille!”,

Anne Niilola palkitaan tänään 2.12. klo 13 Kotkan Kaupunginteatterilla. Tilaisuus on kutsuvieraille.

Lisätiedot

Miko Jaakkola, teatterinjohtaja, KKT
miko.jaakkola@kotka.fi
puh. 040 709 3469

Haastattelupyynnöt:
Kaisa Rannanjärvi, markkinointipäällikkö, KKT
kaisa.rannanjarvi@kotka.fi
puh. 040 525 4669


Dreamwall 2019 – odotettu, ilmaisullinen koulupäivä kolmasluokkalaisille jälleen Kotkan Kaupunginteatterissa 21.–22.5.2019

Ilmaisullinen koulupäivä Dreamwall järjestetään jo seitsemättä kertaa! Kotkansaaren ja Rauhalan koulun musiikkiluokkien kevätkonsertit ovat Suurella näyttämöllä torstaina ja keskiviikkona. Mukana tapahtumassa ovat myös Kotkan seudun musiikkiopisto ja bändikoulu Band Box.

Osallistujia unelmien koulupäivään on n. 200. Tapahtumapäivinä järjestetään viisi erilaista toiminnallista työpajaa, joissa oppilaat saavat tutustua teatterin tekemiseen, mm. valon, äänen ja liikkeen kautta. Oppilaat pääsevät myös kokeilemaan lavasteiden suunnittelua ja tutustumaan näyttelijän työhön. Pajoja vetävät Kotkan Kaupunginteatterin ammattilaiset.

Tapahtuma on tärkeä ja koko Kotkan Kaupunginteatterin henkilökunta osallistuu sen järjestämiseen. Mukana ovat myös Lasten kulttuurikeskus LAKU ja Nuorisotyön yksikkö. Kotkan kaupunki tukee tapahtumaa.

Tuottaja-ohjaaja Pia Lunkka (KKT) kiteyttää: ” Dreamwall on meidän teatterimme erikoisuus, jolla pyrimme omalta osaltamme pitämään huolta lasten ja nuorten taidekasvatuksesta. Kaikki tapahtuman järjestäjät tietenkin toivovat, että tapahtumaan osallistuvat lapset saisivat päivästä kulttuurikipinän ja syttyisivät taiteen maailmasta.”

Kotkansaaren ja Rauhalan koulun musiikkiluokkien kevätkonsertit ovat Suurella näyttämöllä keskiviikkona ja torstaina. Musiikinopettajat Maaria Salmi ja Lauri Päivärinta iloitsevat oppilaidensa mahdollisuudesta esiintyä Suurella näyttämöllä. Sen merkitys oppilaille on suuri. Juho Roslakka Bändikoulu BandBoxista muistelee, kuinka tärkeää hänellekin oli aikanaan esiintyä Dreamwall-tapahtumassa: ”On aivan eri juttu esiintyä oikeassa teatterissa oikeiden ammattilaisten kanssa, kuin vaikkapa koulun luokassa. Kokemus jää mieleen ikuisesti!”

 Dreamwall Kotkan kaupunginteatterissa 21.–22.5.2019. Maksuttomat kevätkonsertit ovat keskiviikkona 22.5. klo 17.30 (kesto 2 h 15 min) ja torstaina 23.5. klo 18.00 (1,5 h). Torstain konsertin yhteydessä Nuorisoteatteriyhdistys ry jakaa Paukku-palkinnon ansioituneelle nuorisoteatterilaiselle.

 Kuvassa vasemmalta oikealle: Juho Roslakka, Maaria Salmi ja Lauri Päivärinta. Kuva: KKT

 Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan tapahtumaa teatterille! Tapahtuma alkaa klo 9. Ota yhteyttä markkinointipäällikköön, joka johdattaa Teidät tapahtumapaikoille! Puh. 040 525 4669 / Kaisa Rannanjärvi


Syksyn ohjelmisto 2019 on julkaistu

Tutustu: https://www.kotkanteatteri.fi/ohjelmisto/tiedote_syyskausi2019-ohjelmisto/


Viagogo, yms. epäviralliset lipunmyyntipalvelut

Hyvät asiakkaat, kun ostatte lippuja netistä, käytättehän virallista lipunmyyntiyhteistyökumppaniamme ostoihin, www.lippu.fi

Jos olette erehtyneet maksamaan ylihintaa lipuistanne, olkaa yhteydessä omaan pankkiinne tai luottokorttiyhtiöönne.


Kotkan Kaupunginteatteri kiittää hyvästä keskusteluyhteydestä kaupunkia

Kaupunginteatteri toivoi kohtuullistamista säästöesitykseen, joka tuli keskelle budjettikautta. Teatteri on mukana säästötalkoissa ja ymmärtää säästöjen tärkeyden kaupungin heikossa tilanteessa. Mikäli nyt esitetty leikkaustaso (5% teatterin toiminta-avustuksesta) ja suunnitelma toteutuu, meillä on aikaa sopeuttaa toimintamme säästöihin.

Teatterin johtoryhmä laatii sopeuttamisohjelman nelivuotiskaudelle maaliskuun loppuun mennessä.

Uusien ensi-iltojen kynnyksellä teatteri toivoo työrauhaa henkilökunnalleen.

Päivitys 12.2.2019

Kotkan kaupunginvaltuusto päätti eilen maanantaina 11.2.2019 kokouksessaan, että esitetty leikkaustaso toteutuu kaupunginjohtajan ja kaupungin hallituksen esityksen mukaan. Teatterin avustuksesta vähennetään 10 000 euroa kuluvan vuoden aikana. Lisäksi suunnitelmavuosien 2020 – 2022 teatterin avustuksen leikkauksia on pienennetty selvästi.


Teatteri toivoo leikkauksen kohtuullistamista

Kotkan kaupungin talouden tasapainotusohjelmassa ehdotetaan Kotkan kaupunginteatterille 150 000 euron leikkausta. Leikkaus on tässä vaiheessa järkyttävän suuri. Teatterin tekemät sopimukset ulottuvat vuodelle 2020, ja tämän vuoden budjetti on laadittu kaupungin antaman talousarvion pohjalta. Mahdollisuus reagoida näin kohtuuttoman nopealla aikataululla on olematon. Ainoa tapa toimia meidän tuotantorakenteessa on se, että teatteri pistetään kiinni kolmeksi viikoksi ja säästetään henkilöstökuluissa. Se tarkoittaa silloin käytännössä sitä, että aikataulut syksyn osalta menevät uusiksi.

Teatterin budjetti on vuosien saatossa vedetty niin tiukalle, että juustohöylääminen ei ole mahdollista. Enempää säästettävää ei ole. Vaarana on myös se, että kun säästetään henkilöstökuluissa myös valtion tuki laskee. Valtionosuudet perustuvat vuotuiseen palkkasummaan ja henkilötyövuosiin. Jos palkkasumma pienenee, pienenee myös valtion tuki. Tämä aiheuttaa taas lisää säästöjä, ja negatiivisen kierteen tuleville vuosille.

Teatterissa ymmärretään, että kaupungin tilanteen takia säästöjä tarvitaan, mutta teatterin osalta toivotaan kohtuullistamista leikkaukseen, jotta toimintakykymme taidelaitoksena säilyy.

Miko Jaakkola, teatterinjohtaja
puh. 040 709 3469
miko.jaakkola@kotka.fi


Shell`s Angles – enemmän kuin teatteriesitys

Kotkan Nuorisoteatteriyhdistys ry tuotti 2018 Kotkaan rock-musikaalikantaesityksen Shell’s Angles. Teos pohjautuu samannimiseen Jyri Paretskoin kirjoittamaan nuorten kirjaan, joka on palkittu nuorisokirjallisuuden Laivakello- (2016) ja Topelius (2014) -palkinnoilla.

Shell’s Angles oli Kotkan Kaupunginteatterin vuoden 2018 hitti, joka keräsi valtavan määrän ihmisiä hyiseen, vanhaan satamavarastoon. Se kokosi yhteen lukuisat toimijat ja nuoret, tarjoten monenlaista tekemistä ja aitoja kohtaamisia nuorten kanssa. Ja tekemistä riitti! Esitys oli jaettu osa-alueisiin: lavastus, puvustus, kampaukset, maskeeraus, markkinointi, rakentaminen, kuljetus, valokuvaus, audiovisuaalinen- ja mediaosaaminen, musiikki, näyttelijäntyö jne. Ammattilaiset vastasivat esityksen koulutuksellisesta tasosta ja pyrkimyksistä. Nuoret kulkivat ammattilaisten rinnalla koko prosessin ajan, itse tehden ja sitoutuen produktioon. Shell’s Angles -näytelmän rakentaminen tarjosi mielettömän hienon tilaisuuden nuorille ja yhteistyökumppaneille verkostoitua, kurkottaa kohti toisiaan ja yleisöä, sekä oppia ja kokea uutta.

Shell’s Angles -projekti suunniteltiin ja toteutettiin Kotkan kaupunginteatterin, tuotantotyöryhmän sekä Kotkan Nuorisoteatteriyhdistyksen voimin. Yhteistyössä olivat mukana Kotkan kaupungin kulttuuri – ja tapahtumapalvelut, nuorisotyön yksiköt, KAKSPY ry., Ekamin Musiikki-ala ja Kymen Konservatorion kanssa. Projektiin on kutsuttu mukaan myös paikallisia yrittäjiä, kuten Tiitisen autokoulu, sekä moottorialan harrastajia ja kerhoja.

Kiitos kaikille osallistuneille! Eläköön reiluus, rohkeus ja rakkaus!

Pia Lunkka
Tuottaja-ohjaaja
puh. 0400 273 630
pia.lunkka@kotka.fi

Video: Kotkan kaupungin tilaama ja Dakarin toteuttama hieno pätkä projektista, kannattaa katsoa!

Kantaesitys 1.9.2018, Kotkan Nuorisoteatteri. Kirjailija:Jyri Paretskoi: Shell`s Angles Nuorten romaanit (Shell`s Angles, Kalajoen hiekat, KARISTO 2014). Näyttämösovitus, dramaturgia ja ohjaus: Pia Lunkka. Kantasävellys: Juho Roslakka, Janne Ruuska. Koreografia: Neil Ovens. Lavastus: Samuli Holm.


Dreamwall – ilmaisullinen koulupäivä jälleen keväällä 2019!

Dreamwall avaa mahdollisuuksia nuorille toteuttaa itseään ihan uudella tavalla! Tässä tilaisuudessa koululaisten valtava potentiaali tulee näkyväksi – ujo tai villi oppilas saattaa muuttua ihan toiseksi ihmiseksi. Dreamwall on unohtumaton unelmien koulupäivä niin oppilaille kuin opettajille ja se saattaa olla jopa uusi koulutusviennin kärkituote!

Oheisessa videossa nähdään Dreamwall -ilmaisullinen koulupäivätapahtuma Polkuni.fi investointiyhtiön silmin.

Ota yhteyttä ja kysy lisää
Pia Lunkka
Tuottaja-ohjaaja
puh. 0400 273 630
pia.lunkka@kotka.fi


Taidetestaajat – uusia kokemuksia ja kohtaamisia

KKT on mukana suurhankkeessa, jossa tarjotaan ilmaisia taidevierailuja kaikille Suomen kahdeksasluokkalaisille. Kotkassa vierailuja on tehty jo tuhansia! Yhden rahoittajan, Suomen Kulttuurirahaston erityisasiantuntijaa lainaten, ydintavoitteemme on saada nuoret kokemaan taidetta ja tarjota heille ikimuistoisia elämyksiä. Taidetestaajat vierailevat Kotkan Kaupunginteatterissa myös tänä vuonna.

Ota yhteyttä ja kysy lisää
Pia Lunkka
Tuottaja-ohjaaja
puh. 0400 273 630
pia.lunkka@kotka.fi


Kulttuuripolut

Kulttuuripolku on vuosittaisia suunnitelmallisia työpajoja ja vierailuja Kotkan koulujen jokaiselle luokka-asteelle. Se sisältää toiminnallista tekemistä eikä sitä ole sidottu oppiaineisiin. Jokaiselle luokka-asteelle on valittu Kotkalle ominainen kulttuurin ala ja siirtyessään luokalta toiselle oppilas tutustuu monipuolisesti kaupunkinsa kulttuuriperintöön ja taide-elämään. Kulttuuripolku tehdään yhdessä kulttuurin toimijoiden, opettajien ja oppilaiden kanssa. Koordinaattorina toimii Lasten Kulttuurikeskus. Kulttuuripolun vierailut, työpajat ja kuljetukset ovat maksuttomia kouluille.

Ota yhteyttä ja kysy lisää
Pia Lunkka
Tuottaja-ohjaaja
puh. 0400 273 630
pia.lunkka@kotka.fi


 

 

Lehdistökuvat