Kiviä taskussa

Martti Suosalo ja Mika Nuojua Kotkan Komediapäivillä!

PE 17.1. klo 19, Suuri näyttämö

Yli 15 vuotta täysiä katsomoita kerännyt esitys on rikkonut Suomen ennätykset sekä esityskerroissa mitattuna että pisimpään ohjelmistossa jatkaneena koko illan näytelmänä, eikä suosiolle näy loppua.

Martti Suosalon ja Mika Nuojuan tähdittämä Kiviä taskussa sai suomenkielisen kantaesityksensä 24. lokakuuta 2002 studio Pasilassa. Katsojia irlantilaisen Marie Jonesin kirjoittama ja Pentti Kotkaniemen ohjaama esitys on kerännyt yli 233 000.

”Näytelmän menestys on tietysti itsetuntoa parantava, unenomaisen kannustava kokemus, mutta viime kädessä se on kuitenkin näytelmä, jota esitetään ja jonka kanssa kierretään Suomea, lapsi lapsien joukossa. Ei voida henkseleitä paukutella tämän varjolla, mutta hyvä näytteljäntyönharjoitus se on, ja tuntuu toimivan myös katsojille. Parasta ja palkitsevinta tässä on yleisö, yleisön reaktiot ja se vastavuoroisuus, he saavat ja me saamme”, Martti Suosalo summaa.

”Niin, ja vaikka on tietysti hienoa, että ihan teatterihistoriaa tehdään tällä esityksellä, niin tavallaan sitä ei ajattele niin. Aina tehdään esitys kerrallaan, ja juuri sille yleisölle”, Mika Nuojua jatkaa.

Näytelmä kertoo Irlannin maaseudulla tehtävän elokuvan kuvauksista, joissa avustajina toimivat paikalliset Charlie Conlon (Suosalo) ja Jake Quinn (Nuojua). Kaksikko vaihtaa lennossa roolista toiseen näytellen päähenkilöiden lisäksi myös kaikki muut näytelmän noin viisitoista roolia ikään tai sukupuoleen katsomatta.

Yleisön rakastama esitys on vuosien varrella vieraillut lukuisissa maamme teattereissa.

Kesto 2,5 h väliaikoineen

Liput netistä ja Lippumyymälästä 37,50,-

Lippumyymälä palvelee ti–pe 11-17 ja 2 h ennen näytöksiä, puh. 05 234 4199 / teatteriliput@kotka.fi

 

 

Lehdistökuvat

Kiviä taskussa näytökset

Pe 17.1.2020 klo 19:00 Osta lippu

Marie Jones
Kiviä taskussa ”Stones in His Pockets”

Rooleissa
Martti Suosalo ja Mika Nuojua

Suomennos
Henri Kapulainen

Ohjaus
Pentti Kotkaniemi

Koreografia
Tuovi Rantanen

Lavastus ja puvut
Jyrki Seppä

Äänisuunnittelu
Ari-Pekka Saarikko

Valosuunnittelu
Teppo Saarinen

Käsiohjelma

Lataa PDF