Pia Lunkka, tuottaja-ohjaaja

Juuret syvällä lämpöisessä maassa

”Teatterissamme on ihanan sekalainen seurakunta tahtovia ja lahjakkaita ihmisiä. Vahvuutemme kaupungin keskellä sijaitsevan teatteritalon ja ihmisten lisäksi on perinteikäs Kairon ravintolanäyttämö. Siellä vuodatin näyttelijävuosinani litroittain hikeä ja kyyneleitä.

Toimin yli 20 vuotta näyttelijänä ympäri Suomen. Lisäksi olen käsikirjoittanut, ohjannut ja sovittanut näyttämötekstejä sekä kirjoittanut sanoituksia, sketsejä ja kuunnelmaa. Kotkaan minut kaapattiin Lappeenrannasta vuonna 1998. Huippuhetkeni on näyttelijäurani ”joutsenlaulu” – se kun Pia oli Piaf. Nykyinen työroolini on kehittämistyötä, ja olen siitä melkoisen liekeissä.

Elämässäni merkittävää ovat poikani, rakkaani, hullut ystäväni ja laulu. Minulla on juuret syvällä Keski-Suomen sydämessä ja tiukasti kiinni maassa. Lempituoksuni on se, kun auringonsäteet ovat kuumentaneet maahan tippuneet männynneulaset. Haaveilen pienestä maatilasta työni vastapainoksi. Haluan säilyttää itseni ja suhteeni luontoon informaatiotulvan keskellä. Parhaat asiat ovat yksinkertaisia. Niistä saa voimaa.”

Kuuntele!

Defying Gravity – Riikka Pelo ja Pia Lunkka

Lisää Kulttuurihotellissa!