Lise Holmberg, näyttelijä

Sydän ja geenit meren rannalla

 ”Olen opiskellut laulua muun muassa laulustudiolla Roomassa ja valmistunut Helsingin konservatoriosta laulajaksi. Helsingin yliopistosta olen valmistunut filosofian maisteriksi. Musiikkiteatterin ja näyttelijäntyön koulutusta olen saanut Teatterikorkeakoulun täydennyskoulutuksessa.

Olen työskennellyt Savonlinnan oopperajuhlilla, Helsingin kaupunginteatterissa, Svenska Teaternissa, Teatteri Eurooppa Neljässä sekä useissa teattereissa vierailijana. Kotkan Kaupunginteatteriin tulin vuonna 1997. Minut valittiin vierailijaksi Jukka Linkolan oopperaan Täyttyneiden toiveiden maa ja Anita Myllymäen Tango-musikaaliin.

Kotkan kaupunginteatteri on “ihmisen kokoinen” ja vahvasti yhteisöllinen. Kaiken lisäksi teatteri sijaitsee saaressa! Kotka on kaupunkina sopivan kokoinen ja täällä on vahva kulttuurielämä. Jokainen päivä, jolloin olen saanut terveenä tehdä tätä hengen viljelyä ammattilaisena, on urani kohokohta.

Työn ulkopuolella toimin kissan palvelijana ja pohdin ihmisenä olemista sekä maailmassa toimimista. Toivon palaavani vielä lintuharrastuksen pariin. Sielunmaisemani ja geeniperimäni löytyvät Koivistolta, Seiskarista ja Barösundista.”

Tutustu Lisen blogiin!