Musiikki


Tyhjä kaupunki

Korona tyhjensi Kotkan kadut. Ihminen jäi yksin kotiinsa, ilman kontakteja läheisiin, muihin ihmisiin, kulttuuriin, tapahtumiin. Voimmeko olla yhdessä vaikka olemme erillämme? Voisiko musiikki ja taide olla väylä jakaa yksityisiä ja yhteisiä tuntemuksia ja kokemuksia? Voimmeko olla yhteydessä toisiimme taiteen keinoin ja sen välityksellä? Onko kaupunkimme tyhjä jos voimme jakaa yhteisiä kokemuksia?
Halusimme tutkia miten eristäytyminen meihin vaikutti, ja peilata sitä musiikin, improvisaation, tanssin, runon ja videon keinoin, toisinaan vähäeleisen riisuttuna ilmaisuna, toisinaan ulos purskahtelevina sävelryöppyinä. Kuvasimme tyhjillä Kotkan kaduilla, kuin kannanottona omaan yksityiseen sisäiseen maisemaamme.
Musiikki rakentuu improvisoitujen, toistuvien kontrabasso-sävelkuvioiden päälle kulkien improvisoitujen jaksojen ja runoon sävellettyjen osien vuoropuheluna urkujen, marimban, huilun ja laulun kera. Tämän kudelman päälle tanssi kehollistaa musiikin luoman tunteen. Olemmeko yksin, vai kohtaammeko toisemme musiikissa ja taiteessa? Onko kaupunki tyhjä?

Työryhmä:
Riikka Pelo – runo, laulu, liikeinstallaatio
Thomas Freundlich – tanssi, koreografia, kuvaus, elokuvan editointi
Riku Pelo – sävellys/improvisaatio, soittimet (basso, urut, huilu, marimba, kosketinsoittimet), laulu, musiikin äänitys ja miksaus

Kiitos videosta!

Juttu aiheesta Kymen Sanomissa


Defying Gravity
– Riikka Pelo ja Pia Lunkka

Kappale Defying Gravity on tuttu musikaalista Wicked, joka kertoo ajasta Ihmemaassa ennen Dorothyn saapumista Oziin. Se tutkii ideaa, että tarinan pahis Lännen Paha Noita oli syrjitty ja väärinymmärretty ihminen. Hänen väitetty pahuutensa oli vain kapinointia ihannoidun velhon rappeutunutta hallintoa kohtaan.

Tarinassa Shiz-yliopistossa viisas vihreäihoinen teini Elphaba Thropp tapaa kauniin ja kunnianhimoisen Galinda Uplandin, kun heistä tulee huonetoverit. Läpi musikaalin heidän ystävyytensä kamppailee kovien persoonamuutosten, kilpailun samasta rakastetusta ja eri näkökulmien kanssa.

Musikaali perustuu löyhästi Gregory Maguiren kirjaan Noita: Lännen ilkeän noidan elämä ja teot. Musikaalin on säveltänyt ja sanoittanut Stephen Schwartz ja käsikirjoituksen Winnie Holzman.

Wicked sai ensi-iltansa Broadwaylla 2003. Suomessa se esitettiin ensikerran seitsemän vuotta myöhemmin Helsingin kaupunginteatterissa.

Kiitos videosta Pelot ja Lunkka!

Takaisin Kulttuurihotellin etusivulle


Marika & Heikki Duo – Yhtenä iltana

Laulu Marika Huomolin, piano ja taustalaulu Heikki Kaskela, kappale Hector. 

Kappale on nauhoitus duon livestriimistä lauantailta 16.5., koronakeväältä 2020. Marika Huomolin esiintyy syksyllä 2020 KKT:ssa mm. musiikkinäytelmässa “Armi – Kaiken sulle antaa tahtoisin”.

Marika Huomolin on Kymen konservatorion kasvatti ja hän asuu Kotkassa. Opiskeluvuosien jälkeen Marika on työskennellyt muusikkona ja näyttelijänä. Hän on esiintynyt useissa teattereissa, myös Kotkassa.

Heikki Kaskela on imatralainen. Hän keikkailee työkseen eri yhtyeissä ympäri Suomea ja toimii myös pianonsoiton opettajana Imatralla.

Molemmat ovat ammattimuusikoita ja tutustuivat toisiinsa työskennellessään yhdessä Teatteri Imatrassa. Duo soittaa poppia ja rockia, omalle tyylilleen sopivalla otteella.

Saamme pian myös toisen ihanan tallenteen lauantain esityksestä, joten tervetuloa pian takaisin Kulttuurihotelliin!

Kiitos videostanne Marika ja Heikki!

Takaisin Kulttuurihotellin etusivulle


Virtuoso – Yö Enkelten

Virtuoso on suomalainen lauluyhtye, joka laulaa tunnettuja pop- ja klassikkokappaleita. Yhtyeessä on neljä miestä: baritoni Riku Pelo, tenori Roope Pelo, tenori Juhana Suninen ja baritoni Topi Lehtomäki. Tässä terveiset kotkalaisyleisölle Virtuosolta!

Kiitos videostanne, Virtuoso!

Takaisin Kulttuurihotellin etusivulle


Annuska Hannula

Näyttelijämme Annuska Hannulan video avasi Kotkan Kulttuurihotellin keskiviikkona 8.4.2020. Videota katsottiin Facebookissa niin paljon, että pyysimme Hannulalta vielä toisenkin videon. Minkä biisin haluaisit kuulla Annuskan laulamana? Laita toiveita FB:ssa julkaisun yhteyteen!

Tämän kappaleen I Say a Little Prayer kirjoittivat Burt Bacharach ja Hal David  Dionne Warwickille. Kappale tunnetaan myös Aretha Franklinin albumilta Aretha Now vuodelta 1968.

Kiitos jälleen videostasi, Annuska Hannula!

Takaisin Kulttuurihotellin etusivulle


Satu Liimatta

Kymen konservatoriossa opiskellut laulaja/lauluntekijä Satu Liimatta on kotkalaisyleisön vanha tuttu, sillä hän on esiintynyt Kotkan Kaupunginteatterissa usein Kotka Big Bandin kanssa kuuluissa ja aina loppuunmyydyissä Loppiaiskonserteissa, joita johtaa kapellimestari Ari Ismälä.

Liimatta on jatkanut opintojaan musiikin parissa ja tällä hetkellä Liimatta tekee opetustöitä lauluopettajana ja omia biisejään.

Tämä Maailman laidalla nimikkobiisi  on Satu Liimatan esikoisalbumilta vuodelta 2019. Kitarassa muusikko/tuottaja Tuomas Viiliäinen.

Satu Liimatta lähettää lämpimät terveiset Kotkalaisille<3

Takaisin Kulttuurihotellin etusivulle


Harmony Sisters

HARMONY SISTERS on osa kotkalaista sielunmaisemaa. Lauluyhtye perustettiin 1930-luvulla ja siihen kuuluivat siskokset Vera, Maire ja Raija Valtonen. Kotkan Kaupunginteatterissa Harmony Sisters (1994–1996) oli valtaisa menestys, jokohan olisi aika kutsua neidot jälleen lavallemme…? Tällä hunajaisella ja hurmaavalla videolla esiintyvät Marita Taavitsainen, Marja Porkka ja Riikka Pelo. Kiitos videosta Riku Pelo!

Kuuntele ja katso tästä linkistä

Takaisin Kulttuurihotellin etusivulle


Esa Ylönen

Terveiset Kotkan Metsolasta koronaa vastaan taisteleville! Valoa, iloa ja toivoa meille tuo Esan säveltämä, koskettava teos nimeltä Rukous.

Kaunis kiitos videostasi Esa Ylönen!

Kuuntele Rukous

Takaisin Kulttuurihotellin etusivulle


Annuska Hannula, näyttelijä, KKT

Kotkan Kaupunginteatterin näyttelijä Annuska Hannula ilahduttaa teitä Sara Bareillesin kappaleella She Used To Be Mine. Annuska Hannulan taidot ovat tulleet tutuiksi Kotkan Kaupunginteatterin asiakkaille! Viimeksi kuulimme hänen ääntää musiikkinäytelmässä Ikitähti – Annikki Tähden tarina, jossa Hannula näytteli nuoren Annikin roolin.

Kiitos videostasi Annuska Hannula!

Takaisin Kulttuurihotellin etusivulle


Riku Pelo

Kotkan #Kulttuurihotelli sai Riku Pelolta terveiset estraditaiteen puolesta. Riku tunnetaan oopperalaulajana, laulunopettajana sekä Jyväskylän Phantom – Pariisin oopperan kummitus -musikaalin Kummituksena. Hän on myös tuttu Virtuoso -lauluyhtyeen riveistä. Riku asuu tällä hetkellä Kotkassa. Seuraavan kerran voit kuulla Riku laulavan Kymin kirkossa kiirastorstain striimatussa jumalanpalveluksessa.
Kiitos tervehdyksestäsi Riku!
Kappale, Stars – Les Misérables
(C-M. Schönberg)

SundaySong

Kotkalainen atmosfäärirockryhmä SundaySong on julkaissut jo kaksi täyspitkää albumia, sekä yhden EP:n. Viime syksynä julkaistu albumi Signals on kerännyt ylistäviä arvioita pitkin Eurooppaa. Se on teemalevymäinen kokonaisuus, joka käsittelee kuolemaa eri näkökulmista. Myös luonnon- ja merenläheisyys kuuluu vahvasti SundaySongin musiikissa.

Kappale, Mountainheart
Sävellys, Jari Heino ja Ile Eronen
Sanoitus, Ile Eronen

Videon on kuvannut Jari Heino

Lisätietoja yhtyeestä

Takaisin Kulttuurihotellin etusivulle