Blogi Ulla-Maija Sievinen: Kriisejä ja biisejä

 

Blogi Ulla-Maija Sievinen: Kriisejä ja biisejä
Julkaistu 7.2.2024

Jos haluat kuulla hyvää suomirockia ja mahtavia laulajia, seurata osuvia ja yllättäviä sketsejä, tulla hyvälle tuulelle ja hoksata huumorin kautta asioita, niin suuntana on ravintola Kairo.

Kairo on saanut lauteilleen esityksen, joka viihdyttää, naurattaa, pistää välillä miettimään ja lataa korvakäytävät täyteen täpäköitä korvamatoja. Kriisistä kriisiin -suomirock-revyyn biisit soivat varmaan monen muunkin katsojan ja kuulijan päässä esitystä seuraavina päivinä.

Itse kuuntelin niitä omaisten illan jälkeisinä päivinä. Ja mikäs siinä, näiden hyvien biisien seurassa viihdyin😊.

Nämä laulut ovat vaan niin tuttuja ja tarttuvia. Mainiota on, että mukana on vanhempaa ja uudempaa suomirockia, ja niinpä laulut ovat tuttuja monen ikäisille katsojille. Heillekin, jotka kuuntelivat radiota 80-luvulta, tulee vastaan kunnon nostalgiaa.

Esimerkiksi Pelle Miljoonan Tahdon rakastella sinua on vuodelta 1979, mutta ajan hampaat eivät ole sitä jyrsineet, päinvastoin. Moni 80-luvun biisihän on edelleen hyvässä radiosoitossa.

On Eppuja, upeaa Apulantaa, Sielun Veljiä, Dingoa, Tommi Läntistä jne aina Haloo Helsinkiin asti. Revyy on saanut nimensä Ismo Alangon laulun mukaan.

Tämä revyy ei kerro maailman kriiseistä, vaan ihmiselämään kuuluvista triggerpisteistä, jotka saavat aikaan pienempää tai isompaa ärsytystä. Hyvien tavoitteiden eteen tulee raivostuttavia -ja huvittavia- esteitä. Ne voivat liittyä rakkauteen, perheeseen, työelämään, rahaan tai siihen ihmisen sisäiseen ääneen, joka komentelee ja huutelee ja on kerrassaan sietämätön.

Kun nämä sketsien kriisit käännetään ylösalaisin, syntyy se revyyn väistämättömän puraiseva huumori, joka tempaa katsojan mukaansa ja nauramaan -myös itselleen, sillä kukapa ei tunnistaisi itsessään vaikkapa mokaamisen pelkoa.

Ja sitten, itsekin sitä huomaamatta, katsoja voi huomata laulavansa ääneti tuttujen biisien mukana. Ja varmasti myös ääntä käyttäen. Ne ovat niin mukaansatempaavia.

Revyyn on ansiokkaasti ohjannut näyttelijänä tunnettu Kalle Kurikkala. Lavalla ovat Lise Holmberg, Marika Huomolin, Juho Markkanen, Miia Maaranen ja Mirka Mylläri. Käsikirjoitus on heidän yhdessä tekemänsä, vahvistuksena Konsta Lippo.

Sketsit ovat osuvia ja raikkaita. Vanhat kliseet on kuopattu. Joissakin sketseissä mennään komeasti naurun kautta syvälle ihmismieleen.

Ja taas kerran voi vain ihailla tämän tiimin laulutaitoja.

Bändissä soittavat kotkalaisille tutut Harri Heininen, Jonas Mäki ja Wiljami Salminen. Jokainen tietää, että nämä maagiset muusikot vetävät jokaisen biisin viimeisen päälle, ja ylikin.

Siis ei kun käpyttelemään ylös Kairon portaita! Varmaan on, että esityksen jälkeen niitä laskeudutaan alas kepein varpain ja hymyssä suin.

Lue kaikki blogimme