Osku Haavisto, näyttelijä

 

Muistijälkiä ja ajatuksia katsojille

”Työssäni tärkeintä on saada katsojalle jäämään jonkinlainen muistijälki, jotta esityksen teemat saisivat hänessä aikaan uusia ajatuksia – joskus viiveen jälkeenkin. Pidän Kotkan Kaupunginteatterissa tämänhetkisestä teatterin tekemisen tavasta ja kulttuurista. Parasta täällä on ehdottomasti työyhteisö ja se henki, mikä työpaikalla vallitsee.

Olen käynyt Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian musiikkiteatterilinjan 1998–2002. Kotkan Kaupunginteatteriin tulin vuonna 2012 Seinäjoen Kaupunginteatterista. Aiemmin olen työskennellyt muun muassa Turun Kaupunginteatterissa ja TEHDASTeatterissa.

Onnistuneimpia hetkiä urallani ovat olleet Tanssiteatteri Tsuumin Seitsemän veljestä ja Seinäjoen Kaupunginteatterin Dance of the Vampires -musikaali. Kotkasta mieleenpainuvimpia produktioita ovat olleet Neljäntienristeys, Varasto ja Niskavuoren nuori emäntä. Lisäksi tietenkin roolit Keisarikunta- ja Junnu -musikaaleissa. On mahtavaa saada olla osa jotain sellaista, minkä kotkalaiset kokevat tärkeäksi.”