Mikkomarkus Ahtiainen, näyttelijä

”Kotkalainen yleisö – parasta maan päällä”

”Valmistuin Teatterikorkeakoulusta maisteriksi vuonna 2009 musiikkiteatteriin erikoistuvalta linjalta. Parhaiten olen kuitenkin oppinut ammattiin tekemällä tätä työtä.

Palasin Kotkaan, vanhaan kotikaupunkiini, vuonna 2013. Muutto on ollut työurani paras päätös. Meillä on upea teatteri, jossa on mielettömän hieno työyhteisö. Kaikki ovat asiansa osaavia ammattilaisia, joihin voi luottaa päivästä toiseen. Kotkalainen yleisö on parasta mitä maa päällään kantaa.

Kotkassa olen tehnyt monta rakasta näytelmää. Neljä tärkeintä lienevät Keisarikunta, Muumio, Vadelmavenepakolainen ja oma yhden miehen show Nelikymppinen. Mieleenpainuva työ urallani on ollut myös Ere Kokkosen kirjoittama ja Santeri Kinnusen ohjaama Spede ja kumppanit, joka kantaesitettiin Komediateatteri Arenassa 2008. Esitin Vesa-Matti Loiria ja ensimmäisenä näyttelijänä sitten Loirin myös Uuno Turhapuroa.

Vapaa-aikana harrastan musavisailuja, joita järjestetään Pub Eduardissa kerran kuussa. Pidän siellä myös omia musavisoja. Lisäksi perheen kanssa mökkeily ja sienestäminen tuo mielenrauhaa hektisen työn vastapainoksi.”