Kansainvälinen tanssinpäivä 29.4.2024

Teatterimme juhlistaa kansainvälistä Tanssin päivää maanantaina 29.4.2024!

Eläköön tanssi!
Tanssinpäivän kunniaksi meille esiintyy Showryhmä Nemesis ja muutama nuori esiintyjä Kotkan Musiikkiopiston musiikkiteatterilinjalta
AIKA: 29.4.2024 klo 13.30 – 14.00
PAIKKA: Teatteritalo 2. kerros yleisöaula (Keskuskatu 15)
KESTO: noin 30 min. Sisältäen lyhyen väliajan.
Café Paukun myyntitiski 2. krs  palvelee klo 13 lähtien.

Vapaa pääsy.

ITI:n tanssikomitea perusti vuonna 1982 Kansainvälisen Tanssin päivän, jota vietetään joka vuosi 29. huhtikuuta, modernin baletin luojan Jean-Georges Noverren (1727-1810) syntymäpäivänä. Kansainvälisen Tanssin päivän sanoman tarkoituksena on juhlia tanssia, nauttia tämän taiteen yleismaailmallisuudesta, ylittää kaikki poliittiset, kulttuuriset ja etniset esteet ja tuoda ihmiset yhteen yhteisellä kielellä – tanssilla.

 

SHOWRYHMÄ NEMES!S

Nemesis on aktiivinen tätä nykyä viidestä upeasta naisesta koostuva tanssiryhmä. Heidät on nähty esiintymässä useissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa ympäri Kymenlaaksoa jo vuosikymmenen ajan. Ryhmään kuuluvat Lotta Herranen, Netta Herranen, Anne-Mari Kohvakka, Mari Lyyra ja Hanna Ylönen.

Ryhmän koreografiat loihtii yksi ryhmän perustajajäsenistä Lotta Herranen (kuva). Hän onkin tuttu nimi teatterin produktioista.
Lotta on ollut teatterilla vuodesta 2011. Tällä hetkellä hän toimii pukijana ja pukuhuoltajana. Hän on henkilö kenen puoleen kääntyä koreografioiden suunnittelussa, kun teatterilla tehdään mm. Vappushowta ja Pikkusjoulushowta.

Lotan opetuksessa koreografiat oppii niin toimiston henkilökunta, kun lavastamon nikkarit. Hän on suunnittelut  koreografioita myös useisiin muihin teatteriesityksiin vuosien varrella kuten Armi, Vadelmavenepakolainen,
Korkkarit goes Euroviisut -songcontest, sekä erilaisiin lasten ja nuorten näytelmiin.

Tutustu Nemesikseen somessa:
Facebook: @Showryhmä Nemesis
Instagram: @showryhma.nemesis

 

Kotkan Seudun Musiikkiopisto
Kotkan Kaupunginteatteri on tehnyt paljon yhteistyötä Kotkan Seudun Musiikkiopiston kanssa. KSMO:n musiikkiteatterilinjan nuoret on nähty viimeksi KKT:n loppuunmyydyn Uuden vuoden showssa ja seuraavan kerran 30.4. Vappushowssa. Nuoret ovat olleet iso osa esityksiä ja ovat aktiivisesti mukana harjoituksissa ja opettelevat myös itseneisesti roolejaan ja koreografioita. Musalinjalaisia luotsaa musiikkiteatterilinjan vastuuopettaja Riikka Pelo.
Tanssin päivän esityksessä mukana muutama nuori!

Kotkan Seudun Musiikkiopisto kotisivut
Seuraa somessa:
Facebook: @Kotkan seudun musiikkiopisto
Instagram: @kotkanseudunmusiikkiopisto

 

Lue mielenkiintoiset jutut “viisi faktaa tanssista”, “suomalaisen tanssin historiaa” ja tanssinpäivän tapahtumista ympäri Suomea:

Viisi faktaa tanssista

Viisi faktaa tanssista

Suomalaisen tanssin historiaa lyhyesti
https://circusdance.fi/sirkus-ja-tanssi-suomessa/sirkus-ja-tanssitaiteesta/suomalaisen-tanssin-historiaa-lyhyesti/


Tanssinpäivää vietetään ympäri Suomea. Katso kaikki tapahtumat:

Kansainvälistä tanssin päivää juhlitaan 29.4. vilkkaasti kaikkialla Suomessa – katso tapahtumat