Iita Torvinen, lavastaja-pukusuunnittelija

”Kaikki työt ovat haasteellisia ja inspiroivia”

”Olen syntynyt Pohjois-Karjalassa ja opiskellut aikaisemmassa Taideteollisessa Korkeakoulussa taiteen maisteriksi lavastustaiteen laitoksella. Aiempia työpaikkojani ovat mm. Kuurojen teatteri Helsingissä, Tanssiteatteri Raatikko ja YLE TV 2:n studiolavastamo.

Päädyin Kotkaan vuonna 1989. Olin puutunut freelance-elämään ja halusin pysyvämpää työtä. Alustavasti lupauduin jo Kajaaniin, mutta rakastuin ja mies asetti ehdot: ”Kajaani tai minä!” Hain ja sain avoinna olevan paikan Kotkasta. Mies tuli myöhemmin perässä.

Työyhteisö Kotkassa on ihan huippu. Yhteistyö työtovereiden kanssa on mutkatonta. Tunne yhteisen päämäärän kokemisesta on tärkeää ja mahdollista. Työskennellessä tunnen olevani turvassa.

Teen parhaimmillani viisi työtä vuodessa. Olen saanut tehdä musikaaleja, klassikoita, komedioita, farsseja, oopperaa…Kaikki työt ovat haasteellisia ja inspiroivia. Myös teatteritalon ulkopuolelle – Kairoon ja Kotkan Konserttitalolle – tehdyissä jutuissa on viehättävyytensä.

Kotka on myös hieno paikka elää. Täällä yhdistyy hienosti urbaanius, koskematon luonto,  suunnitellut puistot ja mystinen meri.”