Ella Mustajärvi, näyttelijä

”Aamukiukku poistuu jumpaten”

”Opiskelin näyttelijäksi Pietarin valtiollisessa teatteriakatemiassa 2006-2011. Viimeisen opiskeluvuoden olin vaihto-oppilaana Teatterikorkeakoulussa Helsingissä. Valmistumisen jälkeen vierailin Kajaanin kaupunginteatterissa ja työskentelin freelancerina. Kotkan kaupunginteatteriin tulin 2012. Minun piti tehdä vain vuoden viransijaisuus, mutta täällä ollaan, vielä vuosien jälkeen. Meillä on hyvä työryhmä ja turvallinen työympäristö, jossa pystyy heittäytymään suuriinkin haasteisiin.

Käyn aamuisin jumppaamassa kaverin kanssa. Aamukiukku poistuu kätevästi hikoillessa. Työajan ulkopuolella perhe ja ystävät ovat tärkeitä. Meillä asustaa myös kaksi kissaa ja parikymmentä kalaa. Kesäisin teen juontajan hommia festivaaleilla. Se on sekä työ, että omalla tavallaan harrastus. Rakastan lisäksi kirjoja ja elokuvia!

Loistava Companyn kanssa tehty Loistava Ella! -monologiesitys, Elli Tompurista kertova Kosken ja kivien lauluja Tompurin kotitalossa nykyisessä Haminassa, Niskavuoren nuori emäntä -näytelmän Loviisa sekä Tumma vaniljaviidakko -monologin Andrea ovat olleet tähänastisen näyttelijäurani kohokohtia.”