Eeva Hautala, näyttelijä

Inspiraation lähteenä luonto ja vahvat naisroolit

”Suoritin teatteritaiteen maisterin opinnot Englannissa. Kotkaan tulin vuonna 2017 Napapiiriltä työskenneltyäni Rovaniemen kaupunginteatterissa näyttelijänä neljä vuotta. Sitä ennen työskentelin Helsingissä ja Lontoossa freelancerina. Kotkassa on motivoituneita, osaavia ja ihania ihmisiä sekä kunnianhimoinen suhtautuminen
korkeatasoista teatterin tekemistä kohtaan.

Rooleistani mieleenpainuvimpia ovat vahvat naisroolit, kuten mm. Kauas Pilvet Karkaavat -näytelmän Ilona, Tšehovin Kolme Sisarta -näytelmän Maša ja Ei Makseta! -farssin Antonia. Kaikki edustavat naisia, joilla on kapasiteettia ja kykyä ajatella sekä ottaa ohjat omiin käsiinsä. Jokainen heistä pyrkii myös toimimaan paremman huomisen puolesta.

Työn ulkopuolella ajatus kirkastuu ja mieli rauhoittuu meren äärellä tai metsän keskellä. Ihmisten ja ilmiöiden tarkkailu on myös lempipuuhaani ja paras tapa tutkailla maailmaa on mielestäni matkustaminen.

Vannon lukemisen taikavoimaan, ja rakastan kuulla tarinoita vanhempien sukupolvien kertomina. Minulla on tiivis ystäväpiiri, kannustava perhe ja laaja suku, jossa on paljon esikuvia ja valtava määrä rakkautta. Myös lapset inspiroivat minua. Kun yhdessä leikitellään, kikatetaan ja pöljäillään, mielikuvitus pääsee valloilleen ja kasvot vetäytyvät hymyyn.”