Big Fish -musikaalin kantaesitys Kotkan Kaupunginteatterissa syksyllä 2024

Big Fish -musikaali nähdään Suomen ensi-illassa Kotkan Kaupunginteatterissa syksyllä 2024
Tim Burtonin elokuvaan ja Daniel Wallacen romaaniin perustuva musikaali Big Fish -kalajuttuja on sydäntä lämmittävä kertomus elämää suurempien tarinoiden voimasta.

Musikaalin päähenkilö Edward Bloom on armoitettu tarinankertoja, jonka tarinat ovat täynnä kauneutta, rakkautta ja mielikuvitusta. Hänen toimittajataustainen poikansa Will taas haluaa selvittää totuuden ’kalajutuilta’ kuulostavien tarinoiden takana. Musiikin siivittämä, fantasiaa ja todellisuutta yhdistelevä esitys on huikean visuaalinen, vauhdikas ja humoristinen kertomus isän ja pojan suhteesta. Se kertoo elinikäisestä rakkaudesta sekä siitä miten tarinat, suuret tai pienet, voivat tehdä elämästämme merkityksellisemmän ja muuttaa kohtalomme suuntaa.

Big Fish -musikaali sai maailman ensi-iltansa Broadwaylla 2013 ja sen Suomen kantaesitys nähdään Kotkassa 21. 9.2024. Musikaalin säveltäjä on Kotkan Kaupunginteatterissa 2022 nähdyn Addams Familyn sävellyksestä tunnettu Andrew Lippa.
Musikaalin takana on kokenut tekijäryhmä: esityksen ohjaa Miko Jaakkola, musiikista vastaa kapellimestari Jouni Bäckströmin 6-jäseninen orkesteri, koreografiat ovat lukuisista näyttämöteoksista ja spektaakkeleista tutun Minna Vainikaisen, lavastus Lucie Kuropatován ja valosuunnittelu Pietu Pietiäisen käsialaa.

Lisätietoja musikaalista