Antti Leskinen, näyttelijä

”Kotkassa jokaisen työ tulee sydämestä”

”Nuorena ennen näyttelijän uraa työskentelin silkkipainajana ja teippaajana Pukevan tavaratalon somistamossa Helsingissä. Hain ja pääsin avustajaksi Kansallisteatteriin ja liityin Helsingin kellariteatteriin. Pukevan esimies oli onneksi suuri kulttuurin ystävä, joten pääsin harjoituksiin kesken työpäivän.

Helsingistä lähdin vuonna 1983 Rovaniemen kaupunginteatteriin ensin harjoittelijaksi. Näyttelijän vakanssin sain 1985. Porin teatteriin siirryin 1987. Teatterikorkeakoulun järjestämällä kurssilla 1986 tapasin kotkalaisen ohjaajan, joka pyysi minut tänne töihin. Aloitin Kotkassa vuonna 1989. Kotkan Kaupunginteatterissa on hyvä työmoraali. Jokaisen työ tulee sydämestä.

Yksi vaikuttavimmista kokemuksista omalla urallani on ollut Porin teatterin Equus, joka oli kokonaisvaltainen kokemus. Hienoja ovat olleet myös Isä ja Arvoituksellisia muunnelmia täällä Kotkassa.

Työn ulkopuolella ehdottomasti tärkeintä on purjehdus ja merellä olo. Se vapauden tunne ja horisonttiviiva, jossa meri loppuu ja taivas alkaa.”