Anne Niilola, näyttelijä

 

Työn vastapainona elämä peltojen keskellä

”Valmistuin Tampereen yliopiston näyttelijäntyön laitokselta vuonna 1991. Olen kotoisin Kuusankoskelta, mutta työt ovat vieneet paljon läntiseen Suomeen mm. Vaasan Kaupunginteatteriin, Tampereen Työväen teatteriin, Tampereen Teatteriin, YLE:lle ja Porin teatteriin. Lisäksi olen työskennellyt Teatteri E4:ssä, Lappeenrannan Kaupunginteatterissa, Pyynikin kesäteatterissa sekä useissa muissa kesäteattereissa.

Kotkaan saavuin vuonna 2010 Ilkka Laasosen kutsusta. Olen saanut tehdä täällä monipuolisia töitä. Näyttelemisen lisäksi olen ohjannut ja ollut mukana yhteistyöprojekteissa. Kohokohtia matkan varrella on paljon, esimerkiksi Mikko Roihan ohjaama, kahdeksan teatterin yhteistuotanto Miehen kylkiluu sekä Miko Jaakkolan ohjaama Puhdistus.

Asun maalla ja elämä peltojen keskellä on rauhallista ja hiljaista. Minulla on kaksi rakasta lasta, ihana mies ja neljä kissaa. Puutarhanhoito on intohimoni. Riippukeinussa voin lepuuttaa hermojani ja lueskella kirjoja. Luonnon hiljaisuus tuo vastapainoa sosiaaliselle työlle. Maalla tähdet näkyvät, kun valosaastetta ei ole. Toisinaan saan ihailla myös revontulia.”