Ulos laatikosta!

Meiltä teille

 

Ulos laatikosta on Kotkan Kaupunginteatterin kevään 2021 näyttelijälähtöinen projekti. Projektin aikana on valmistunut neljä pienimuotoista esitystä, joiden lähtökohtana ovat olleet näyttelijöiden omat ideat ja tavoitteet.

Teosten suunniteltu ensi-iltapäivä olisi ollut lauantaina 27.3.2021, Maailman teatteripäivänä. Alkuperäisen ajatuksen mukaan jokainen esitys olisi saanut ensi-iltansa teatteritalolla, jonka jälkeen esityksiä olisi ollut mahdollista siirtää esitettäväksi lähemmäs yleisöä, esimerkiksi päiväkoteihin, kouluihin, kirjastoihin, yritystapahtumiin – sinne missä yleisötkin ovat.

Vallitsevasta tilanteesta johtuen ensi-ilta supistui näytöksiin työkavereille. Yleisölle esityksiä pääsemme toivottavasti välittämään striimausten kautta ja ihan livenäkin, viimeistään ensi syksynä.

 


Ulos laatikosta! esitykset ovat nyt myynnissä

pe 8.10. klo 19

pe 15.10. klo 19

Näytöksiin myydään 20 €:n  yhteislippu, jolla pääset kokemaan livekuunnelman Kymenlaaksonkatu 23  sekä musakeikan The Backyard Club.

Esityspaikkana on teatterin pieni näyttämö Naapuri. Esityksiin otetaan numeroimattomille paikoille maksimissaan 80 katsojaa.

 


Onnellinen Ankka on pienille lapsille (3-5v.) suunnattu osallistava teatteriesitys. Esitys kertoo ankasta, jonka onnellisuutta varjostaa uimataidottomuus ja vesipelko. Ankka on kyvytön sukeltamaan ruokaansa lammikon pohjasta ja päätyy sen vuoksi nälissään varastamaan leipää lammikon viereen lasketusta eväskorista. Eväskori kuuluu tytölle, joka on tullut lammelle nauttimaan aurinkoisesta kesäpäivästä. Tyttö rakastaa uimista ja on pakannut vesileikkejä varten mukaan paljon uimaleluja ja kellukkeita. Ankka ja tyttö kohtaavat. Kun käy ilmi, ettei ankka osaa uida, lupaa tyttö opettaa ankan uimaan. Ankka ja tyttö ystävystyvät ja tytön rohkaisemana ankka kohtaa pelkonsa ja uskaltautuu veteen. Ankasta tulee muiden ankkojen kaltainen ja tyttö saa uuden kaverin. Esitys on hellyyttävä kertomus ystävyydestä, rohkeudesta ja periksiantamattomuudesta.

Esityksessä kuullaan myös sitä varten sävellettyä musiikkia, mm. Ankan Paniikkilaulu ja Tytön Vesi on sun kaveri – kappale. Esityksen rooleissa nähdään sen ideoineet ja työstäneet näyttelijät Eeva Hautala ja Osku Haavisto.


Voiko viirus estää ystävyyden? Kuinka vaikeaa voi joskus olla kohdata toinen, vai onko? Kymenlaaksonkatu 23 on livekuunnelma korona-ajan yksinäisyydestä kotkalaisessa kerrostalossa. Tarina siitä, kuinka kohdataan, tutustutaan ja välitetään sosiaalisen eristäytymisen aikana. Talon asukkaista kuunnelmassa ääneen pääsevät samassa rapussa asuvat yksinhuoltaja äiti, vanha mies ja teini.

Kuunnelman on on käsikirjoittanut Mirka Mylläri ja sen ääninäyttelijöinä kuullaan Marika Huomolin, Kari Kukkonen ja Mirka Mylläri. Kuunnelma toteutetaan näyttämöllä, jossa yleisö saa säkkituoleilla maaten keskittyä tarinaan pelkän kuuloaistin varassa.

 

 


The Backyard Club – Lauluja ihmissuhteen sietämättömästä keveydestä on erään ihmissuhteen tarina lopusta alkuun. Marika Huomolin ja Miia Maaranen ovat sovittaneet tunnettuja englanninkielisiä poplauluja. Laulut muodostavat tarinan, jonka kulminaatiopisteitä värittää ääniviestit. Keikalla kuullaan muun muassa Destiny’s Childin, Britney Spearsin sekä Coldplayn kappaleita.

Erityistä The Backyard Clubissa on yhteistyö Kymi Sinfonietan kanssa. Cajunia, kellopeliä ja perkussioita soittaa Kymi Sinfonietan monitaituri Vladimir Belov. Kitaraa soittaa jo monista teatterin esityksistä tutuksi tullut lahjakkuus Wiljami Salminen. Kosketinsoittimia ja muun muassa saksofonia soittaa teatterin ikioma multitalentti Ari Ismälä. Solisteina toimivat näyttelijät Marika Huomolin ja Miia Maaranen.

 

 


Eagles Without Wings esittää erilaisia rakkauslauluja miehen silmin ja miehisen sielunmaiseman kautta. Pientä ja kaunista, suurta ja totista. Parisuhteen ilot ja surut kauniisti kuvattuna yhdessä 45 minuutin setissä. Saa itkeä, saa nauraa sekä ennen kaikkea – saa rakastua ja rakastaa. “Kotkan poikii ilman siipii” esiintyy englannin kielellä. Setistä löytyvät mm. kappaleet Fix you, Losing my religion, Harvest moon, Titanium, Baby I’m gonna leave you…

Eagles Without Wings kokoonpanossa musisoivat Mikkomarkus Ahtiainen (laulu, koskettimet, kitarat ja basso), Juho Markkanen (laulu, koskettimet, kitarat ja basso), Jarkko Sarjanen (laulu, kitarat, mandoliini ja huuliharppu) ja Konsta Lippo (rummut ja perkussiot).

 

 


 

 

Lehdistökuvat

Ulos laatikosta! näytökset

Pe 8.10.2021 klo 19:00 Osta lippu
Pe 15.10.2021 klo 19:00 Osta lippu