NUORI NÄYTTÄMÖ

Päätösfestivaali Tampereella

Nuori Näyttömö -hankkeen päätösfestivaali oli Tampereen Teatterikesän Off-ohjelmistossa 4.8. -5.8.2018
Kotkan Nuorisoteatterin esitys, Pipsa Longan kirjoittama Tuntemattoman eläimen jäljet sai kehuja ja kiitosta.

Nuorisoteatterilaisten festivaalifiiliksiä ilmaisee Tuntemattoman eläimen jäljet -esityksen ohjaaja Henni Kiri:

” Reissumme oli upea ja onnistunut – Työviksen henkilökunta antoi apuaan niin uskomattoman hienosti, että saatoimme vain hämmästellä sitä sitoutumista ja halua rakentaa yhdessä hieno ja onnistunut festari ja tukea vierailijaryhmiä kaikin keinoin.

Tuntemattoman eläimen jäljet -esitys rakennettiin vihoviimeistä kertaa yleisölle Tampereen Työväenteatterin Kellariteatteriin, joka toimikin hienosti esityksen tilana. Katsomo täyttyi oikein mukavasti ja tekijöille oli erityinen ilo, että näytelmän käsikirjoittaja Pipsa Lonka oli myös katsomassa esitystä. Esityksen päätteeksi tekijät saivat raivokkaat huuto-aplodit, täysin ansaitusti ja useampi katsoja, Työväen Näyttämöiden liiton hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Tarja Filatov muiden muassa kävi kädestä pitäen kiittämässä esityksestä, antaen erityistä tunnustusta Kotkan Nuorisoteatterin upeasta draamakasvatustyöstä.

Ryhmän nuoret osoittautuivat reissun aikana aivan huipputekijöiksi, jotka jaksoivat kantaa vastuunsa, keskittyä hyvin, tehdä kaiken ennalta sovitun niin esityksessä kuin siihen valmistautumisessakin. He onnistuivat tuottamaan upean, koskettavan, eheän esityksen, aivan ihailtavalla läsnäololla ja näyttämöllä toisiaan kuunnellen. Ohjaaja-opettaja saattoi vain haukkoa henkeään ja pidätellä liikutuksen kyyneleitään ylpeänä, tehdessään ääniä ja valoja esitykseen. Myös mukana reissussa olleet nuorten vanhemmat ja hankekummi- Ella Mustajärvi olivat aivan korvaamaton apu matkan aikana ja heidän ansiostaan ohjaaja nuorten kanssa sai keskittyä ihan täysin esityksen toteutukseen.

Oman esityksen lisäksi matkalaiset pääsivät katsomaan kolme muuta Nuori Näyttämö -festivaalin esitystä sekä Tampereen Ylioppilasteatterin monikansallisen yhteistyöteoksen Nevadaland viikonlopun aikana, sekä tekemään kontakteja muiden teatteriryhmien nuorten kanssa. Matka oli huikea opintomatka, jonka aikana nähtiin, tehtiin ja koettiin erilaista teatterillista ajattelua, josta osallistujille jäi paljon eväitä tulevaan. Jakaminen yhdessä on parasta, mitä teatterin ja taiteen kentällä voi tapahtua ja siksi nuorten pääsy katsomaan erilaisia esityksiä on äärimmäisen tärkeä väline oman taiteellisen ajattelun kehittämiseen. ”

Kirjailija Pipsa Lonka luonnehti kotkalaisten 4.8. Kellariteatterissa ollutta esitystä näin: 

” Näkemäni esitys oli toteutettu herkästi ja omalakisesti. Näytelmäni oli sisäistetty ja tulkittu tavalla, josta kirjailijana voi olla vain kiitollinen. Ryhmän näyttelijäntyö oli tyyliltään yhtenäistä, ilmaisuvoimaista ja samalla tekstin hengen mukaisesti hieman sisäänpäinä kääntynyttä ja pohdiskelevaa. Jokaista esiintyjää oli hyvä ja rauhallinen tunne katsoa, heillä tuntui olevan oma rauha lavalla, ymmärrys siitä miksi he siellä ovat ja mitä he ovat yhdessä kertomassa.”

 

 

Kuvat: Karoliina Neesham

Käsiohjelma

Lataa PDF

Lehdistökuvat