Komediapäivät 2022

17.1.–21.1.2022

Koko viikon ohjelma

17.1. Maanantai
Klo 18 LAPSILLE! Leikkimökkisakki NN 12 €

18.1. Tiistai
Klo 10 LAPSILLE! Leikkimökkisakki NN 12 €

19.1. Keskiviikko
Klo 19 Ali Ihmemaassa 2.0 SN 28 €
Klo 19 Saarnamiehet NN 28 €

20.1. Torstai
Klo 19 Saikkua kiitos! osa 3  SN 34 €
Klo 19 Punkkuelämää NN 34 €

21.1. Perjantai
Klo 19 KKT:n impro- ja stand up-ilta Kairossa 20 €
Klo 19 Hajuvettä ja lihapullia SN 34 €

22.1. Lauantai
Klo 13 Mies miehelle  SN 34 €
Klo 18 Lava-ammuntaa VI RK 34 €
Klo 18 Suomen Stand Up Club SN 34 €

N Naapuri
SN Suuri näyttämö
RK Ravintola Kairo


Liput tulevat myyntiin pian!


Esittelyt

Leikkimökkisakki

Leikkimökkisakki on riemukas seikkailu musiikkisadun maailmaan! Leikkimökkisakki asuu pienessä leikkimökissä, johon mahtuu suuria seikkailuja, jännittäviä sattumuksia, tarttuvia lauluja ja hauskoja satuhahmoja.

Leikkimökkisakin esitys vie katsojat mukanaan seikkailuun vaikkapa autiolle saarelle, kasvimaalle tai taikametsään. Tarinoissa seikkailevat veikeä hiiriperhe Pikkarainen, liian kiltti merirosvo Ryökäle, muhkea mustekala Mustis lonkeroineen ja monta muuta hauskaa hahmoa. Seikkailujen maailmaan hypätään riemunkirjavalta taikamatolta, ja lapset kutsutaan tietysti mukaan leikkimään ja laulamaan.

Esiintyjät Anna Hanski, Sonja Lumme ja Arne Nylander

Esityksen kesto 45 minuuttia
Suositusikä 2–8-vuotiaille
Hinta 12 €


Ali Ihmemaassa 2.0

“Ali Ihmemaassa 2.0.” on Ali Jahangirin uusi koko illan stand up -komedia esitys, joka sukeltaa syvälle ihmeellisen kauniiseen maahan, jota tunnetaan nimellä Suomi. Esityksessä Ali raottaa raikkaalla tavalla oman historiikkinsa ja samalla kutsuu katsojan mielenkiintoiselle seikkailulle 90-luvulta tähän päivään. Pienenä poikana pakolaisena maahan saapuneesta Alista on kasvanut ajan myötä isä, aviomies, yhteiskunnallinen vaikuttaja ja ennen kaikkea koomikko, jonka huumori on palkittu rajoja rikkovana sekä silmiä avaavana. Ali Jahangirin aikaisempi esitys “Naura mun kanssa” myytiin loppuun ennakkoon.

Esityksen suositeltu ikäraja on 18 vuotta
Esityksen kesto 1,5 h sis. väliaika
Hinta 28 €


Saarnamiehet

Saarnamiehet – Naurun sointuja elämänkoulusta on iskelmätähti Pasi Vainionperän, muusikko Hessu Isoniemen ja stand up-koomikko Sampsa Simpasen kokonaan uusi esitys, jossa vuorottelevat musiikki ja komiikka. Tutut, mukaansatempaavat biisit (iskelmää ja covereita) ja Sampsan hulvattomat jutut kappaleiden välissä pitävät katsojat tiukassa otteessaan.

Esityksen kesto n.2 h sis. väliaika
Hinta 28 €


Saikkua kiitos! osa 3

Suomalainen terveydenhuolto lääkäreineen ja potilaineen on aiheena todellinen runsaudensarvi, josta riittää yhä uutta kerrottavaa ja naurut kirvoittavaa huumoria – ja nyt jos koskaan tekee hyvää saada nauraa kaikelle tälle! Niinpä Saikkua, kiitos! ja Lisää saikkua, kiitos! -menestysesitykset saavat kaivatun jatko-osan: Saikkua, kiitos! OSA 3. Sama tuttu hulvaton työryhmä jatkaa kaikille suomalaisille samaistuttavien aiheiden käsittelyä hervottoman sketsihuumorin keinoin. Otto Kanervan ohjaamaa esitystä täydentää oivallisesti itsensä Ismo Leikolan kirjoittamat laulut, joita loistavat näyttelijät Mikko Kivinen, Ville Keskilä ja Kalle Pylvänäinen tulkitsevat antaumuksella.

Esityksen kesto n 2 h sis. väliaika
Hinta 34 €


Punkkuelämää

Punkkuelämää on ratkiriemukas teatteriralli joka vastaa tyhjentävästi niihin kysymyksiin, jotka meidän kaikkien mieltä toisinaan askarruttavat.

Kuten: Missä Pepen moottoripyörä talvehtii? Kuka kumma maksaa Mian drinkit? Minne päätyy pahkakello? Saako ravintolan takahuoneessa pötköttää? Ehtikö Pirkko koskaan Fuerteventuran lennolle? Kuinka monta kertaa pitää päräyttää pilliin ennenkuin tulee idea?
Sekä miksei Lissu osaa rentoutua, vaikka hällä on kiva kolli ihan vieressä?

Esitys saattaa sisältää improvisaatiota sekä ehkä tanssia, mikäli äänentoisto toimii. Mukana myös kahden markan hahmoja sekä Black Sabbathin Paranoid. Tule yksi, kaksin, kolmisin, nelisin, viisistään (jne.) tai isommassa ryhmässä ja koe kanssamme kaikki tämä ja tietenkin paljon muuta! Tutkijoiden mukaan alkoholi lyhentää elämää. Siksi olemme päättäneet nauraa koko jutulle, -ja paljon muullekin! Sillä kuten hyvin tiedämme, nauru vastaavasti pidentää ikää. Joten tasoissa ollaan.

Alkuperäinen käsikirjoitus Pentti Järvinen
Alkuperäinen ohjaus Eeva Litmanen
Alkuperäiset näyttelijät Ria Kataja ja Minna Kivelä

Esityksen kesto n. 2 h väliaikoineen
Hinta 34 €


KKT:n impro- ja stand up-ilta Ravintola Kairossa

Tämän esityksen voi nähdä vain kerran! Kotkan Kaupunginteatterin omat näyttelijät improavat Ravintola Kairossa Kotkan Komediapäivien kunniaksi. Mukana myös stand up-koomikko Inka Valima.

Käsikirjoitusta ei ole ja esityksen kesto on juuri sopiva!
Ravintola Kairoon on 18-vuoden ikäraja
Hinta 20 €


Hajuvettä ja lihapullia

Laulavat näyttelijät Maria Lund ja Päivi Pylvänäinen tarjoavat hajuvettä ja lihapullaa koko rahan edestä. Esityksessä on valheen sävyttämiä kertomuksia oikeasta elämästä, melkein tositapahtumiin perustuvaa sanailua ja laulua Naisen eloonjäämisyrityksestä. Kerrankin teoksen punainen lanka on selkeästi löydettävissä, koska taiteilijoille annettiin lupa vaikuttaa sisältöön.

Tunteen myllerryksestä toiseen, kansanlaulujen kautta rokkiin ja oopperasta takaisin iskelmään. Yleisön pyynnöstä huolimatta mukaan on saattanut lipsahtaa myös jokunen musikaalisävelmä.

Lavalla taituroivat myös huikeat muusikot, Anu Kosonen, piano ja Elisa Järvelä, viulu.

TYÖRYHMÄ

Lavalla: Maria Lund, Päivi Pylvänäinen, Anu Kosonen ja Elisa Järvelä
Käsikirjoitus: työryhmä, Kalle Pylvänäinen
Ohjaus: Kalle Pylvänäinen

Esityksen kesto (tulossa)
Hinta 34 €


Mies miehelle

Timo Lavikainen ja Pasi Karppi tuovat ensimmäistä kertaa suomeksi näyttämölle 1980-luvun kulttiklassikon. Mies miehelle on esittäjien kunnianosoitus heidän elämäänsä vaikuttaneille lapsuuden sankareille. On aika puhua kuin mies miehelle. Mies miehelle -esityksessä puhutaan muun muassa rahaongelmista, lastenkasvatuksesta, keski-iän kriisistä, unettomuudesta, seksistä, uskonnosta ja naisista. Kovin, kovin paljon naisista!

Mies miehelle on suomalainen näytelmäversio takavuosien brittikoomikoiden Lunta tupaan -sketsisarjasta.

Sisältää ronskia kielenkäyttöä.

Esityksen kesto on n. 1 t 10 min ja siinä ei ole väliaikaa
Hinta 34 €


Lava-ammuntaa VI

“Aina sanotaan, että taitelijan pitäisi uudistua. Minä en uudistu! Vanhassa vara parempi!”

Ulla Tapanisen Lava-ammuntaa VI on näyttelijän rakastetun esityssarjan kuudes itsenäinen jatko-osa, joka sai ensi-iltansa Ryhmäteatterissa syksyllä 2019. Keväällä 2020 ympäri Suomea kiertävässä esityksessä Tapaninen tarttuu tyylilleen uskollisesti arjen ilmiöihin. Luvassa on hillitöntä six pack -komiikkaa ja teräviä huomioita jo yli 40 vuotta suomalaisia viihdyttäneen taiteilijan näkökulmasta. Tämä on nähtävä!

Käsikirjoitus Raila Leppäkoski ja Ulla Tapaninen
Ohjaus Raila Leppäkoski
Lavalla Ulla Tapaninen

Esityksen kesto n. 1h 45 min. sisältäen väliajan
Hinta 34 €


Suomen Stand Up Club

Suomen Stand Up Club saapuu Kotkaan Suurelle näyttämölle! TV:stäkin tutut koomikot ottavat Suuren näyttämön haltuunsa Komediapäivien viimeisenä esiintyjänä: sokerina pohjalla ovat Jukka Lindström, Heli Sutela ja Antti Haapala!

Esityksen kesto (tulossa)
Hinta 34 €