Ihminen

Vierailu

Venla- ja Jussi-palkitun Tommi Erosen monologi IHMINEN! kertoo yksinäisyydestä ja maiseman jämähtämisestä. Kiivaasta idealistisesta halusta ymmärtää, kasvaa ja kokea. Pohjattomasta tarpeesta nauttia tasapainosta ja koskemattomuudesta.

Monologin keskiössä seisoo setämiesten ikoni, Tommi. Tommilla on viiltävä harmonian nälkä, vahva utopia onnellisuudesta ja tykyttävä pelko omasta kuolevaisuudesta. Self help -oppaiden sivuilla kaikki vaikuttaa helpon yksinkertaiselta ja elämäntapa-guruilla tuntuu olevan vastaukset kaikkeen. Tommi kuitenkin rämpii itsensä etsimisen suossa – siellä pysyen. Mikään ei tunnu käyvän helposti, onni ei tartu hanskaan vaikka kuinka huitoisi.

IHMINEN! on tilinpäätös. Se on elegia kypsymättömyydelle ja osattomuudelle. Se tutkii omaa napaa. Se on toipilaan huuto HopLopissa. Ennen kaikkea kyse on kuitenkin komediasta, ja esityksessä onkin näkyvissä stand up-koomikkona tunnetun ohjaaja Ilari Johanssonin kädenjälki: “Tämä ei ole mikään psykologinen itsetutkielma. Tämä on iloista havainnointia, jossa asioihin tartutaan tässä ja nyt. Ollaan höveleitä, aura auki avoimuuteen!”

Kesto noin 1,5 h (ilman väliaikaa).

Lippumyymälämme on kesälomalla 6.8.2019, liput netistä

Ihminen näytökset

Pe 20.9.2019 klo 19:00 Osta lippu

Roolissa: Tommi Eronen
Ohjaus: Ilari Johansson
Käsikirjoitus: Tommi Eronen
Valo- ja ääni-suunnittelu: Saku Kaukiainen