Ice Ice Baby

– arktinen requiem

Teatteri Jalostamo² n ICE ICE BABY tutkii maapallon tilaa kahden ihmismäisen jääkarhun näkökulmasta. 

Teatteri Jalostamo²n kansainvälisenä yhteistyönä toteuttama ICE ICE BABY saa kantaesityksensä torstaina 21.11.2019 klo 19 Helsingissä, Teatteri Viiruksen isolla näyttämöllä. Teos on osa Viiruksen Guest -ohjelmistoa eikä siinä hyödynnetä puhuttua kieltä.

Ice Ice Baby on kahden ihmismäisen jääkarhun Fritzin ja Knutin absurdi matka eläintarhan vankeudesta takaisin luontoon esi-isien seuduille Huippuvuorille. Jääpala ostoskärryissä sulaa kovaa vauhtia ja aavikolla ei ole enää muuta kuin muovipulloja hiekan keskellä. Matkalla maapallon olosuhteet muuttuvat karhuille kohtuuttomiksi ja kaksi toverusta yrittävät pitää kiinni edes viimeisestä toivosta, ystävyydestään. Arktisten ja post-apokalyptisten maailmojen välillä seikkaileva absurdi teos on esitys rakkaudesta, toivosta ja kohtuuttomasta yrityksestä tulla toimeen homo sapiensin valloittamassa maailmassa.

Jalostamo²n taiteellisten johtajien Anna Lipposen ja Petri Tuhkasen esitysideaa on prosessoitu myös oikeasti pohjoisessa. Työryhmä vietti kesällä 2019 viikon residenssijakson Huippuvuorilla Longyearbyenin kylässä kuvaten näyttämöllä nähtävää videomateriaalia kylän ympäristön luonnossa.  Lisäksi teosta kuvattiin myös Norjassa, Tromssan seudulla, kolmen viikon ajan huhtikuussa 2019.

Teoksen ohjaa Anna Lipponen. Dramaturgina teoksessa toimii virolainen, esitystaiteen kentällä laajasti toiminut Laur Kaunissaare. Videosuunnittelusta, lavastuksesta ja valosuunnittelusta vastaa Petri Tuhkanen ja pukusuunnittelusta liettualainen, Norjassa asuva, Simona Bieksaite. Äänisuunnittelu on Kristian Ekholmin.

Näyttämöllä nähdään virolainen näyttelijä Ragnar Uustal sekä Kotkan kaupunginteatterin yhteistyön kautta mukana oleva näyttelijä Anne Niilola. Uustal on tullut Virossa tunnetuksi mm. Viron maineikkaimman nykyteatterin, NO99n, ensemblen jäsenenä. Niilola on taas tehnyt pitkän uran useissa eri teattereissa ja televisiossa. Videolla viimeistä homo sapiensia esittää näyttelijä-ohjaaja, nykyään myös Rovaniemen kaupunginteatterin johtaja Miika Muranen.


Liput Lippumyymälästä 21,50/26,50,-
Kesto noin 2 tuntia

Lippumyymälä palvelee ti–pe 11-17 ja 2 h ennen näytöksiä, puh. 05 234 4199 / teatteriliput@kotka.fi


JALOSTAMO²

Jalostamo² on vapaa helsinkiläinen teatteriryhmä, jonka taiteellisina johtajina toimivat näyttelijä Anna  Lipponen sekä valosuunnittelija-lavastaja Petri Tuhkanen. Ryhmä on perustettu vuonna 2012 ja  vuodesta 2016 alkaen kansainväliset yhteistuotannot ovat olleet Jalostamo²n yksi merkittävimmistä  peruslähtökohdista. Jalostamo² tekee taiteellisesti tinkimätöntä teatteria, joka kommunikoi tämän  hetkisen yhteiskunnan kanssa. Tarkoituksena on luoda taiteelliselle teatterille muotoa, joka ei ole  sidottu valtion rajoihin, tiettyyn teatteritilaan tai kieleen. Myös suomalaisen kulttuurin vienti on ryhmän  keskeinen tavoite. Jalostamo² tuottaa vuosittain 1-2 uutta teosta.


Lisätietoa ja haastattelupyynnöt:  

Tuottaja Jenni Ripatti
jenni@jalostamo2.com, +358 44 999 8452
www.jalostamo2.com

Ice Ice Baby näytökset

Ke 25.3.2020 klo 19:00 Osta lippu
To 26.3.2020 klo 12:00 Osta lippu
Pe 3.4.2020 klo 19:00 Osta lippu
La 4.4.2020 klo 13:00 Osta lippu

Ohjaus
Anna Lipponen

Dramaturgia
Laur Kaunissaare

Lavastus, valo- ja videosuunnittelu
Petri Tuhkanen

Pukusuunnittelu
Simona Bieksaite

Äänisuunnittelu
Kristian Ekholm

Näyttämöllä
Ragnar Uustal ja Anne Niilola sekä Miika Muranen videolla

Tuotanto
Jalostamo²