Kotkan Kaupunginteatteri avaa syyskauden 2021 rajoitetuin asiakaspaikoin

Kotkan Kaupunginteatteri avaa ovensa yleisölle lähes yhdeksän kuukauden sulun jälkeen – teatteri on ollut yleisöltä suljettuna viime joulukuusta alkaen.

Ensimmäisenä ovensa avasi Lippumyymälämme, tiistaina 10.8. klo 9. Se palvelee elokuussa klo 9–15 ja syyskuusta alkaen ti–pe klo 11–17 ja 2 tuntia ennen näytöksiä.

Syyskaudella on kuusi ensi-iltaa

Edellisen kauden ensi-illat ovat siirtyneet tälle syksylle ja nyt niitä on tarjolla tuplasti. Teatterisyksymme tarjoaa esityksiä moneen makuun. Ensi-iltamme aikajärjestyksessä ovat seuraavat (tässä linkki ohjelmistoon):

Tarpeistonhoitajan tähtihetki 28.8.
Kotkan Ruusu 4.9.
Eila, Rampe ja Likka 23.9.
Anna Liisa 25.9.
Peter Pan menee pieleen 20.11.
Karpolla on asiaa – tosikertomuksia havumetsien maasta 7.10.

Turvallisuus

Paikkoja näytöksiin myydään rajoitetusti

Syyskuun ajan katsomopaikoistamme on vain noin kymmenen prosenttia käytössä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Suuren näyttämön esityksiin myydään vain 35 lippua/esitys ja Naapurin esityksiin 15 lippua/esitys, näin 2 metrin turvaväli toteutuu ja voimme välttää lähikontakteja.

Toivomme hartaasti, että lokakuussa saamme avata katsomomme suuremmalle yleisölle. Suurella näyttämöllä katsomopaikoista on myynnissä 120, Naapurissa 60 ja Ravintola Kairossa 50 paikkaa. Teatterin asiakastiloista olisi tuolloin siis noin kolmannes käytössä. Näillä päätöksillä pyrimme varmistamaan, että asiakastiloissamme on tarpeeksi väljää ja turvallista.

Kiinnitämme edelleen erityishuomiota turvallisuuteen

Lisäsimme viime syksynä teatterin asiakastiloihin henkilökuntaa huolehtimaan asiakkaidemme turvallisuudesta ja tilojemme siisteydestä. Syksyn aikana opimme toimimaan rajoituksien kanssa ja lähdemmekin nyt uuteen kauteen entistä paremmin valmistautuneena.

Asiakkaitamme kehotamme käyttämään maskia ja ohjeistamme mm. saapumaan terveenä ja ajoissa, muistamaan turvavälit ja käsihygienian, sekä käyttämään lähimaksua. Saapumisohjeet löytyvät nettisivuiltamme. Apua saa myös puhelimitse Lippumyymälästä.

Mikäli asiakas tuntee itsensä vähänkin kipeäksi, kehotamme vaihtamaan lipun näytelmän toiseen esitykseen Lippumyymälässä. Sen voi tehdä maksutta koska tahansa,
puh. 05 234 4199/teatteriliput@kotka.fi


Lisätiedot, lausunnot ja kannanotot

Teatterinjohtaja
Miko Jaakkola
Miko.jaakkola@kotka.fi
puh. 040 709 3469